3. Gönülleri Gönüllere Bağlama Günleri 3-7 Mart Tarihleri Arasında Yapılacak

3. Gönülleri Gönüllere Bağlama Günleri 3-7 Mart Tarihleri Arasında Yapılacak

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuarı’nınhazırladığı, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan "Adana GönülleriGönüllere Bağlama Günleri" 3-7 Mart tarihleri arasında, Adana BüyükşehirTiyatro Salonu ve ASKİ Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Panellerin,plak dinletilerinin ve konserlerin yer alacağı etkinlik, Türk Halk Edebiyatı’ndaönemli yer tutan Karacaoğlan’a ithaf edilecek. 5 gün boyunca gerçekleştirileceketkinliklerde, Geleneksel Halk Müziği’nin tarihsel ve kültürel açıdanincelikleri, bağlamanın bin yıllık tarihi ele alınacak.

Etkinlikteayrıca Türk Halk Müziğinin büyük ustaları da yad edilecek ve "AnılarındakiUstalar-Taş Plak Sergisi" düzenlenecek.

KADINOZANLAR ANILACAK

3Mart Pazar günü saat 15.00’te Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndasergi açılışı ile başlayacak olan "Gönülleri Gönüllere BağlamaGünleri" 7 Mart Perşembe günü, "Kültürel ve Tarihsel Süreçte KadınHakları" paneli ve kadın ozanlar adına plak dinletisi ile son bulacak.

b5ptxsxdrsv60obpggeylckd.jpg

eri41afweccjh8gnsswml5bI.jpg

gl4z1zfqk7rricxnymabes0b.jpg

srdutsxziecpmonh9frqjc40.jpg

hbanyjIjvk7o9kss8rghoxue.jpg

9ansdrnfa1kxdbwv4mlgyIvu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.