30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. şan ve şeref yılı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. şan ve şeref yılı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayına 7’den 70’e binlerce vatandaş katılırken, gençlerin taşıdığı 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı yüzyılın coşkusunu daha da arttırdı.

 

Zafer coşkusu ilk olarak Kumburgaz sahilinde onlarca teknenin katılımıyla düzenlenen konvoyla başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla tekneleri dolduran yüzlerce vatandaş zaferin 100’üncü yılını ilk olarak denizde kutladı. Gecenin finalinde sahne alan kendisi de Büyükçekmeceli olan sevilen şarkıcı Gökçe hayranlarına unutulmaz bir bayram yaşatırken, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlayan Büyükçekmece halkı büyük zaferin heyecanını bir kez daha dolu dolu yaşadı.

 

Zafer coşkusu denize taştı

 

Büyükçekmece’deki etkinlikler ilk olarak Kumburgaz sahilinde düzenlenen ve onlarca teknenin katılımıyla gerçekleşen denizde zafer konvoyu ile start aldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile tekneleri dolduran vatandaşlara eşlik eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Denizdeki konvoyun ardından fener alayı düzenlendi.

Binlerce vatandaşın katılımıyla Büyükçekmece Palmiye Meydanı’nda başlayan fener alayı marşlar eşliğinde 5 kilometrelik bir yürüyüşle son buldu. Ellerindeki meşalelerle fener alayına katılan binlerce Büyükçekmeceli genç, zaferin yüzüncü yılı anısında 100 metrelik Türk Bayrağı açtı. Yol kenarlarından ve balkonlardan fener alayına alkışlarla destek veren vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, fener alayına katılan Büyükçekmece halkına teşekkür etti.

 

“30 Ağustos ruhunu ebedi olarak yaşatacağız”

 

Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını kutlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, şunları söyledi: “Biz o ruhu yaşayan bir milletiz. Atamızı, yurdumuzu ve cumhuriyetimizi ve bütünüyle onu bizlere emanet eden ve onu koruyanları şu an da sınır boylarında nöbet tutanları, şehit olanları asla unutmayız. 30 Ağustos ruhunu ebedi olarak yaşatacağız. 30 Ağustos ruhuyla birlikte Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen bütün geçmişlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu Cumhuriyetin bugüne kadar ayakta kalmasını sağlayan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anacağız.”

 

Gökçe konseri coşkuyu daha da arttırdı

 

Fener alayının ardından Büyükçekmece Belediye Kent Meydanı’nda sevilen şarkıcı Gökçe sahne aldı. Şarkılarını zaman zaman hayranlarıyla birlikte seslendiren Gökçe’nin konserine katılım çok yoğun oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sevilen şarkıcıya Büyükçekmece halkı adına teşekkür ederek çiçek takdim etti. Büyükçekmece halkı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ruhunu bir kez daha coşku ve heyecan içinde yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.