30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Jüri Başkanı Ömer Faruk Sorak

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Jüri Başkanı Ömer Faruk Sorak

 18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek, 30. Uluslararası AdanaAltın Koza Film Festivali’nin jüri başkanı belli oldu.

TürkiyeCumhuriyeti’nin 100. yılında 30’uncusu gerçekleştirilecek festivalde, ‘’Ulusal Uzun Metraj FilmYarışması’’nda yarışacak filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını,Yönetmen Ömer Faruk Sorak üstlenecek.

1987 yılında TRT’dekameraman olarak görev alan Sorak, 1998 yılında kurduğu BöcekYapım ile birçok filmde görüntü yönetmenliği ve yönetmenlik yaptı.Reklam filmleri ve klip çekimlerinin ardından; yönetmen koltuğunda oturduğu ilkfilm, 2000 tarihinde vizyona giren ‘’Vizontele’’ oldu. 3 milyon izleyicisayısına ulaşan ilk Türk filmi olan Vizontele’den sonra 2003 yılında 4 milyonizleyici sayısına ulaşan ilk yerli film olan ‘’G.O.R.A.’’yı çekti. 2006yılında ise kadrosunda Jean-Claude Van Damme’ın da yer aldığı eğitim sisteminieleştiren ‘’Sınav’’ filminin yönetmen koltuğunda oturan Sorak,2009 yılında ‘’Yahşi Batı’’ filminde yönetmenlik yaptı. 2011yılında ‘’Aşk Tesadüfleri Sever’’ adlı romantik drama filmiile büyük ilgi gören Sorak, 2015 yılında gerçek bir yaşamhikayesinden esinlenen “8 Saniye” filmini yönetti. 2020yılında ‘’Aşk Tesadüfleri Sever 2’’ devam filmine imza attı. Yönetmen sonolarak ‘’Bandırma Füze Kulübü’’ ve ‘’Kendi Yolumda’’ filmlerininyönetmenliğini yaptı.

 

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, sanatın birçok dalında çok önemli isimlerinyetiştiği Adana’da sinemanın ayrı bir yeri olduğunu ve Türk sinemasınıdesteklemeye devam edeceklerini belirtti.

 

TOPLAM ÖDÜL 1 MİLYON 285BİN LİRA

Ulusal Uzun Metrajda Enİyi Film, Yılmaz Güney Ödülü, Jüri Özel Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, En İyiYönetmen Ödülü, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, En İyi ErkekOyuncu Ödülü, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, En İyi KurguÖdülü, Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Yardımcı Rolde En İyi ErkekOyuncu Ödülü, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü, Umut Veren Genç Erkek OyuncuÖdülü, SİYAD En İyi Film Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü kategorilerinde;Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Ödülü ve Jüri Özel Ödülükategorilerinde; Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülüve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde;  Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Film, En İyi Canlandırma Film, En İyi DeneyselFilm, En İyi Kurmaca Film kategorilerinde;  Adana Kısa Film Yarışması’ndaEn İyi Film Ödülü kategorisinde toplam 1 milyon 285 bin TL değerindeödül dağıtılacak.

 

Festivalin yarışmabölümlerine katılmak isteyen sinemacılar için son başvuru tarihi 7Ağustos 2023 olan yarışma yönetmelik ve başvuru formlarına  https://altinkozaff.org.tr/  linkinden ulaşılabiliyor.

 

ULUSALUZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ:

Enİyi Film Ödülü : 500.000,00-TL.

YılmazGüney Ödülü : 150.000,00-TL.

JüriÖzel Ödülü : 100.000,00-TL.

Adanaİzleyici Ödülü :  50.000,00-TL.

 

BELGESELFİLM YARIŞMASI

Enİyi Belgesel Ödülü: 100.000 TL.

ULUSLARARASIKISA FİLM YARIŞMASI

Enİyi Film Ödülü : 25.000.TL.

 

ULUSALÖĞRENCİ FİLMLERİ YARIŞMASI

•         En İyi Belgesel Film: 15.000,00-TL.

•         En İyi Canlandırma Film: 15.000,00-TL.

•         En İyi Deneysel Film: 15.000,00-TL.

•         En İyi Kurmaca Film: 15.000,00-TL.

 

ADANAKISA FİLM YARIŞMASI

•         En İyi Film Ödülü: 10.000,00-TL.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.