30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Basın Toplantısı Yapıldı

30. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Basın Toplantısı Yapıldı

 

MenderesSamancılar, “Halk ve basın festivale sahip çıkıyor.”

NebilÖzgentürk, “Güçlü ve önemli bir festival.”

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nce 18-24 Eylül tarihlerinde yapılacak 30. UluslararasıAdana Altın Koza Film Festivali’nin basın toplantısı Adana BüyükşehirBelediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı MenderesSamancılar, kurul üyeleri Nebil Özgentürk, Hüseyin Orhan, Mahmut Göğebakan veİsmail Timuçin’in katıldığı toplantıda festivalin jeneriği de gösterildi.

 

Cumhuriyetin100. Yılında Altın Koza’nın 30’uncusunu yapmanın gururunu yaşadıklarınısöyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Adana’da filmfestivali yapmanın ayrı bir yönü var. Uluslararası Adana Altın Koza FilmFestivali çok önemli çünkü Adana’nın sinemaya düşkünlüğü ve seçiciliği,halkının sanatseverliği, Adana’dan yetişen evrensel değerde sanatçılarınçokluğu festivalin değerini artırıyor” dedi.

GÖSTERİMİÜCRETLİ YAPILACAK TEK FİLMİN GELİRİ DEPREMZEDELERE

Bu yıl OrhanKemal Emek Ödülleri’nin Belkıs Özener ve Ahmet Soner’e, Onur Ödülleri’nin CihanÜnal ve Perran Kutman’a, Cumhuriyetin 100. Yılında “Sinemamızın Yüzleri ÖzelÖdülü’nün Türkan Şoray ve Kadir İnanır’a verildiğini hatırlatan Başkan ZeydanKaralar, Uluslararası Adana AltınKoza Film Festivali’nde Türkiye prömiyerini yapacak olan, Nuri Bilge Ceylan’ınson filmi ‘’Kuru Otlar Üstüne’’nin gösteriminden elde edilecek gelirin, deprembölgelerine ulaştırılacağını kaydetti.

FESTİVAL FİLM GÖSTERİMLERİYLE HALKLA ETKİNŞEKİLDE BULUŞUYOR

Festivalde film gösterimlerinin ücretsizolduğunu, sadece deprem bölgesine yardım amacıyla Kuru Otlar filminingösteriminin ücretli olduğunu aktaran Başkan Zeydan Karalar, her yıl biröncekinden daha ileride bir festival yapıldığına dair gelen yorumlar bulunduğunubelirterek Festival Yürütme Kurulu’na teşekkür etti.

Başkan Zeydan Karalar, Uluslararası Adana AltınKoza Film Festivali’nin bir halk festivali olduğunu ve ilçelerde, mahallelerdegerçekleştirilen film gösterimleriyle halkla buluşmanın etkili şekildesağlandığını belirtti.

HALK VE BASIN FESTİVALE SAHİP ÇIKIYOR

Festival Yürütme Kurulu Başkanı MenderesSamancılar da Uluslararası Adana Altın Koza Festivali’nin sinema sanatı içinönemine vurgu yaptı, Adana halkına ve festivale sahip çıkan basın kuruluşlarınateşekkür etti.

GÜÇLÜ VE ÖNEMLİ BİR FESTİVAL

Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk,Altın Koza’da yer almaları için aradıkları sanatçıların hiçbirinin kendilerinigeri çevirmediğini ifade ederek, bunun da Altın Koza’nın gücünden ve önemindenileri geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından festival jeneriği izlendive ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

30. yılına ulaşmanın heyecanıyla seyirciylebuluşacak olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl daUlusal Uzun Metraj Film Yarışması, Belgesel Film Yarışması, Uluslararası KısaFilm Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışmasıbölümleri yer alacak.

UlusalUzun Metraj Film Yarışmasına 45 film başvurdu, ön değerlendirmeyi 11 filmgeçti, yarışmanın Jüri Başkanı Ömer Faruk Sorak.

UlusalUzun Metraj Film Yarışması Galaları PGM 01 Burda Performans Gösteri MerkeziSalonu’nda yapılacak.

UlusalBölgesel Film Yarışmasına 59 film başvurdu. Ön değerlendirmeyi 8 film geçti.Filmlerin galaları Esas 01 Burda AVM Cinemapink salonlarında yapılacak.

 

Danışmanlığını Alin Taşçıyan ve EsinKüçüktepepınar'ın, koordinatörlüğünü İzlem Oktay'ın yaptığı Dünya SinemasıBölümü; Avrupa Sineması, Dünya Sineması ve Özgürlüğün Yolları seçkilerinikapsayan, uluslararası alanda övgüler ve ödüller toplayan yeni filmlerin yanısıra klasiklerden oluşan 21 muhteşem filmi sizlerle buluşturacak. Ayrıca, ustayönetmen Godard’ın anısına Sinematek iş birliğiyle bir özel gösterim yapılacak.

 

3KISA FİLM YARIŞMASI VAR

AdanaKısa Film Yarışması-6 film yarışacak.

ÖğrenciKısa Film Yarışması-24 film yarışacak.

UluslararasıKısa Film Yarışması-20 film yarışacak.

 

ÇukurovaAltın Koza Akademisi bu yıl 2. kez düzenlenecek. Türkiye’de üniversitelerinsinema ve güzel sanatlar bölümlerinde eğitim gören öğrenciler Adana’daağırlanacak ve festival süresince sinema sektöründen temsilcilerin düzenleyeceğiatölyelere katılacaklar.

ALTIN KOZA PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ.. 

ALTIN KOZA PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ.. 

um5r4eibda1z3nhfspjtzwkI.jpg

vr8zhpct49olylpfnuIm0g7w.jpg

nm6htsszuvqy9j10zqrkpdgo.jpg

w7kumphsfdl5gxoycnItsphq.jpg

2felqmeiyjhd1zhrfal5jv6b.jpg

hcm6xzkbordfze7vuiI5yphs.jpg

chrmso46sbijuyeftq8bdlwk.jpg

93e8vp0Iwkshnrolorigaaxv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.