31. KAĞITHANE YAĞLI GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ OLDU

31. KAĞITHANE YAĞLI GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ OLDU

31. KAĞITHANE YAĞLI GÜREŞLERİNİN BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ OLDU

Kağıthane Belediyesi'nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında bu yıl 31.'si düzenlenen yağlı güreş etkinlikleri Hasbahçe'de yapıldı. Müsabakalarda federasyona kayıtlı 700’e yakın sporcu mücadele etti. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin İstanbul’daki alternatifi olan Kağıthane Yağlı Güreşleri her yaştan sporcuyu ve İsmail Balaban, Turan Balaban, Recep Kara, Mustafa Taş, Abdullah Güngör gibi Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarını misafir ederken; İstanbullulara da unutulmaz bir gün yaşattı.

Kıran kırana geçen güreşlerin sonunda Mustafa Taş ve Hüseyin Gümüşalan finale kalmayı başardı. Finalde Taş, rakibi Gümüşalan'ı yenerek 31. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Mustafa Taş başpehlivanlık kupasını Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in elinden aldı. Kağıthane Yağlı Güreşlerinde bu sene Hüseyin Gümüşalan ikinci olurken Ünal Karaman ve Feyzullah Aktürk üçüncülüğü birlikte paylaştı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; '' Geleneksel olarak düzenlediğimiz Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında birçok ata sporumuzu ve beraberinde kültürel değerlerimizi yaşatıyoruz. Bu amaçla bu yıl 31.’sini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde kıspet giyen tüm pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Burada başpehlivanlar kadar çocuk ve genç pehlivanlar da yer alıyor. İnanıyorum ki ileride büyüdüklerinde abilerinin izlerinden giderek hem ulusal hem de uluslararası alanda başarı gösterecekler. Bu amaçla onların desteklenmesini önemli görüyorum. Kağıthane Belediyesi olarak son beş yılda spor okullarımızda 100 bine yakın çocuk ve gencimize ücretsiz sportif eğitimler verdik. Desteklerimiz yeni dönemde de devam edecek.'' dedi.

Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ev sahipliği yaparken siyasiler, basın, STK temsilcileri ve sporseverlerden oluşan binlerce kişi müsabakaları izledi. 

71cIhbrapqm5rntgu0pkd2ft.jpg

 

renkd6vqmja2gedf1mcsibof.jpg

kgqxw9r4jakesbytvich0zps.jpg

tppofq3gIb809lue7c5xrhwj.jpg

8ryxkbb9xvgtraedli6p2mq1.jpg

fjtngc859w7srvbkfhqcn6vb.jpg

cmlyow4v3kzfuw9ip8rgjunr.jpg

 

 

g8dj5vjb7gsonrdzIm9teybz.jpg

glzjsf7quknifsadxmbezpg5.jpg

32osdemfplmlxrr6hwo9e1zj.jpg

kdkdosujaogeht56pvi8wb2e.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.