34. AHİLİK HAFTASI BEYLİKDÜZÜ'NDE KUTLANDI

34. AHİLİK HAFTASI BEYLİKDÜZÜ'NDE KUTLANDI

Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği iş birliğiyle 34. Ahilik Haftası’nı kutladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ahilik, bugün hala hepimize ilham

Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği iş birliğiyle 34. Ahilik Haftası’nı kutladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ahilik, bugün hala hepimize ilham olan bir felsefedir. Ahilik kültürünü yaşatmak ve bizden sonraki nesillere en uygun dille anlatmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Ahilik Haftası, bu yıl da Beylikdüzü’nde kutlandı. 13-19 Eylül tarihlerini kapsayan 34. Ahilik Haftası kutlamaları, Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Derneği iş birliğiyle Beylikdüzü Belediye binasıönünde düzenlendi. Çelenk sunma töreniyle başlayan etkinliğe, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Cengiz Ataseven, meclis üyeleri, muhtarlar ve Beylikdüzü esnafı katıldı.

Törende konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ahi Evran, 800 yıllık bir ahilik geleneğinin kurucusudur. Ahilik bir meslek teşkilatıdır ancak aynı zamanda iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin ve dayanışmanın birleştiği bir düzendir. Bugün hâlâ hepimize ilham olan bir felsefedir. Ahilik kültürünü yaşatmak ve bizden sonraki nesillere en uygun dille anlatmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. 

"AHİ EVRAN İSMİ VE KÜLTÜRÜ ZİHİNLERDE YAŞASIN İSTİYORUZ"

Başkan Çalık, eylül ayı meclis toplantısında oy birliğiyle alınan karar sonucu, Yakuplu mahallesindeki Fatih Sultan Mehmet Caddesi ile 22. Sokak köşesinde yapılan parka “Ahi Evran” isminin verileceğini belirtti.

Çalık, “Ahi Evran ismi ve kültürü zihinlerde yaşasın istiyoruz. Ahilik felsefesine dünden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize ve çocuklarımıza bu değerleri öğretmek boynumuzun borcu. Çocuklarımız o parka girdiklerinde, doğruluğun ve tevazuun ne olduğunu hissetsinler istiyoruz. Parkın içerisinde belirli yerlerde anlatılarımız olacak. Ahilik kadına çok önem veren bir felsefe ve biz de parkın devamında kadınların el emeklerinin de sergilenebileceği bir alan oluşturmayı planlıyoruz” diye konuştu.

BÖLGE ESNAFINA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Ahilik kültürünün anlam ve önemine değinen Cengiz Ataseven ise “Ahilik, insanı merkeze alıp insanın mutluluğu için oluşturulmuş, sosyal ve ekonomik bir sistemdir. Ahilik, bireyin üretime katkı sağlaması, geçimini çalışarak temin etmesi ve iyi bir eğitim almasını hedeflemiştir. Her zaman yanımızda olan, esnaf dostu Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Ahilik geleneği olan Şed Kuşanma töreni yapılırken bölge esnafına teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra bölge esnafını ziyaret ederek haftalarını kutlayan Başkan Çalık, ahilik nasihati ve şed kuşaklarının da bulunduğu hediyeler takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.