34 Bin 278 Minik Dostlarımız Sağlığına Kavuştu

34 Bin 278 Minik Dostlarımız Sağlığına Kavuştu

Uzman veteriner kadrosu ile sokak hayvanlarının bakımı için özveriyle çalışan Gaziosmanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi, 2014 yılından bu yana 34 bin 278 minik dostumuza muayene ve tedavi hizmeti verdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi, ilçedeki sokak hayvanlarına muayene, ultrasonografik muayene, tedavi, müşahede, kuduz aşısı, kısırlaştırma ve tüm diğer operasyonel konularda hizmet vermeyi sürdürüyor. Yaralı, tedavi edilecek veya kısırlaştırılacak hayvanlar, belediye ekiplerince tedavi edildikten sonra 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre alındığı noktaya geri bırakılıyor.

4 BİN 28 KISIRLAŞTIRMA, 3 BİN 481 AŞILAMA İŞLEMİ YAPILDI

İlçe genelindeki yaralı ve hasta sokak hayvanlarına tedavi, sağlıklı olanlara ise kısırlaştırma işlemi yapan ekipler, kedi ve köpeğin yanı sıra güvercin, martı vb. kuş türleri, kirpi, kaplumbağa gibi hayvanlara da bakım ve tedavi hizmeti veriyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Geçici Bakımevi, 2014 yılından bu yana klinik hizmetlerle 34 bin 278 minik dostumuzun sağlığına kavuşmasını sağlarken, 4 bin 28 kısırlaştırma, 3 bin 481 aşılama işlemi gerçekleştirdi. 

MİNİK DOSTLARIMIZA SICAK YUVALAR

Kış günlerde soğuk havaların etkisinden korunmaları amacıyla sokak hayvanları için birçok yerde beslenme ve barınma üniteleri oluşturan Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçe genelinde 92 noktaya kedi evi, 78 noktaya mamalık ve suluk yerleştirdi. Aynı zamanda sahiplenilmeye uygun olan 534 minik dostumuz da sahiplendirilerek sıcak yuvalarına kavuştu.

MAMAMATİK İSTASYONLARI İLE BESLENMELERİ KOLAYLAŞTI

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ilçedeki 11 farklı noktaya konumlandırılan mamamatikler (otomatik mama istasyonları) sokak hayvanlarının kuru mama ve suya her zaman kolaylıkla ulaşabilmesini sağladı. Vatandaşlar, mamamatik cihazına 1 TL attıklarında belirli miktarda mama ve su beslenme haznesine düşüyor ve bölgede bulunan sokak hayvanları bu besinleri tüketebiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.