40 yıllık imar sorununu çözen Hançerli soruları yanıtladı

40 yıllık imar sorununu çözen Hançerli soruları yanıtladı

40 Yıllık Sorun Çözüldü!Yeşilkent Mahallesi İmar Planına Kavuştu

Yeşilkent Mahallesi’nin 40 yıldır çözüm bekleyen İmar sorunu çözüldü, 120 binden fazla kişi planlarına kavuştu. İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı çok yakında askıya çıkacak. Hasretle beklenen İmar hakkında ilk açıklama plan notlarının kabul edilmesinde yoğun çaba gösteren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’den geldi.

“40 yıllık hasret bitti, Yeşilkent kazandı”

Yeşilkent Mahallesi İmar Ofisi’nde Avcılar’ın en çok takip edilen sosyal medya hesapları ve gazetecilerle buluşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 11 sosyal medya sayfasının ortak canlı yayınında vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Binlerce kişinin merakla izlediği yayında konuşan Hançerli; “Resmi 80 bin gayri resmi rakamlara göre 120 bin’i bulan nüfusuyla, 40 yıldır iskan edilen, insanların yaşadığı, hiç imara kavuşamamış mahallemizde 40 yıllık hasret bitti. “Yeşilkent kazandı, Avcılar kazandı” dedi.

“Yeşilkent adına yaraşır bir kent olacak”

Plan notlarının askıya çıkmasının ardından detaylı bir toplantı daha yapacaklarını belirten Başkan Hançerli; “Planımız Yeşilkentli hiçbir hemşehrimizi Yeşilkent Mahallemizin dışına göndermeyen, Yeşilkentliyi koruyan, malını mülkünü koruyan bir plan. Kamulaştırma yapmak suretiyle arsasız, evsiz bırakma yok bu planda. Dolayısıyla bu planda hak kaybı yok. Bu planda Yeşilkentli’nin malını mülkünü değerlendirme var. Nihayetinde okul var, park var, sağlık ocağı var, yolu olmayan yerlere yol var, yaşamı savunan sağlıklı bir kent yaşamı var. Yeşilkent adına yaraşır bir kent olacak.” dedi

o05gsczlbjxc4q7xirly391m.jpg

gr6piwjmnumoqb7ptdqIdekj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.