41. VODAFONE İSTANBUL MARATONU, İMAMOĞLU’NUN STARTIYLA BAŞLADI

41. VODAFONE İSTANBUL MARATONU, İMAMOĞLU’NUN STARTIYLA BAŞLADI

İBB, yılın en büyük spor etkinliğine ev sahipliği yapıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun startıyla başlayan Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda binlerce çipli sporcunun yanı sıra, yüz bini aşan İstanbullu da A

Sabah saat 08:45'te ilk olarak, engelliler koşusunun startını veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sporun barış, kardeşlik ve sağlıklı yaşam anlamına geldiğini belirterek, sporculara başarılar diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından “İstanbul Senin, Durma Koş!” sloganı ile düzenlenen 41. Vodafone İstanbul Maratonu başladı. Yeni bir rekorla 106 ülkeden 37 bin çipli koşucuya ev sahipliği yapan dev organizasyonda 120 binin üzerinde İstanbullu da Asya ile Avrupa’ya doğru koşuyor.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 2012 yılında “Altın Kategori” unvanına layık görülen maraton, bu sene 8. kez dünyanın en iyi atletizm organizasyonlardan biri olarak yapılıyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, 250 metre mesafeden başlayan maratoncular, Ataköy’den dönüp Sultanahmet’te At Meydanı’ndaki Mısır Dikilitaşı’nın önünde yarışı tamamlayacak.

41. Vodafone İstanbul Maratonu, 2015 yılı şampiyonu Elias Kemboi Chelimo, 2016 yılı şampiyonu Evans Kiplagat, 2017 yılında ipi göğüsleyen Abraham Kiprotich ve 2018 yılında parkur rekoruyla ilk sırayı alan Felix Kimutai arasındaki kıyasıya mücadeleye sahne oluyor.

Bu yıl maratonda bu yıl ilk kez “Pace Kapıları” uygulaması hayata geçirildi. Yeni sistem, koşucuların tempo tutmada destekçisi oluyor. Ünlü sporculara patenciler de yanlarında kayarak destek veriyor.

Yine köprüden 09:15’te başlayan 15 km koşusu Yenikapı Etkinlik Alanı önünde tamamlanacak. 09:30’da start alan halk koşusu için ise on binlerce İstanbullu ve turist, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nı tıklım tıklım doldurdu. Köprü üzerinde her yıl olduğu gibi çok renkli görüntülere sahne olan 8 km’lik halk koşu, Dolmabahçe Vodafone Park önünde son bulacak.


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.