482 YILLIK TARİHİ GÜLFEM HATUN CAMİİ İBADETE AÇILDI

482 YILLIK TARİHİ GÜLFEM HATUN CAMİİ İBADETE AÇILDI

482 yıllık ecdat yadigârı caminin açılış törenine Üsküdar Müftüsü Esat Yapıcı,  başkanımız Hilmi Türkmen ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Başkanımız açılış konuşmasında, “Restorasyonunu tamamladığımız Gülfem Hatun Camimizi bugün yeniden ibadete açtık. Camimiz yeniden cemaatine kavuştu. Biz de İstanbullular olarak Üsküdar’ın hazinelerinden birine daha yeniden kavuştuk. Camimiz tam 482 yaşında. Kanuni Sultan Süleyman’dan bize yaklaşık 5 asırdır selam getiriyor. Bu duygu bile tek başına bizi mutlu ediyor, bize sorumluluklar yüklüyor. Biz Üsküdar sakinleri olarak tarihin içinde yaşıyoruz. Ve tabii aynı zamanda tarihimize de sahip çıkıyoruz. Çeşmeler, tekkeler, camiler, mescitler, Mimar Sinan’ın eserleri, isimli isimsiz nice sanatkârın güzel mi güzel eserlerine gözümüz gibi bakıyoruz. Restorasyonlarımızı takip ediyorsunuz. Son birkaç yılda büyük bir atılım yaptık. Üsküdar’ın tarihini yeniliyoruz. Bu eserleri restore etmek taşları, demirleri yenileme işi değil sadece. Bir inşaat projesi değil. Biz kimliğimize sahip çıkıyoruz. Biz geçmişimize sahip çıkarak aslında geleceğimizi inşa ediyoruz. Dedelerimizden kalan eserleri torunlarımıza sapasağlam bırakmak istiyoruz. 400 – 500 senelik eserlerin inşallah bir 400 – 500 sene daha ayakta kalması en büyük dileğimiz. Bizler gidiciyiz, bu eserler kalıcı. “ ifadelerini kullandı.

Açılış sonrası vatandaşlara etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi.

wylecxnituw6c2yoodg9jk7f.jpg

re0crxj2jdfbn1ykslItou9l.jpg

xntnmbsqqe0o8velaazr51wk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.