5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Ataşehir Belediyesi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenledi.

Türk kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" tanınmasının 88. yılı ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle düzenlenen programa; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye Meclis Üyesi Sevgi Uluğ, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şübe Başkanı Mimar Esin Köymen, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bahar Ünlüer Öztürk ile Ataevlerinde hizmet alan kadınlar ve çok sayıda Ataşehirli yurttaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına vermiş olduğu haklara dair farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte ilk olarak Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez söz alarak şunları söyledi: “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara ‘seçme ve seçilme hakkı’ verilmesini sağladı. Bugün, o tarihi kararın 88. yıl dönümü… 88 yıl önce yanan ışığın izinde, her alanda kadınların yanındayız, her şart altında Türk kadının hak ve hukunu savunmaya devam edeceğiz.”

Atatürk sayesinde Türk kadınının elde ettiği kazanımlar adına söz alan konuşmacılar, günün anlam ve önemine dikkat çekti. Konuklar, kurulan diyalog çemberinde eşit temsil ve kendilerini ifade etme imkânına sahip oldular. Ardından program müzik dinletisiyle devam etti.

krvdkxzet1wopfg9epqh4cb7.jpg

mgv31hprxb602rl5sIlcj948.jpg

ylIcadhysuxstpokvr3bu10x.jpg

bw9eek7jqhgtdximrogyybnv.jpg

uboyf2s3dhmgrtezgcnvfrkh.jpg

tkexcoaefsf1lm8zjnwkpg7h.jpg

myyokrlxzkid7lv9dug3who8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.