5 Ülkeden 42 Öğrenci Ziyaret Ettikleri Sokak Hayvanları Bakımevini Çok Beğendi

5 Ülkeden 42 Öğrenci Ziyaret Ettikleri Sokak Hayvanları Bakımevini Çok Beğendi

 

Türkiye’nin en modern ve büyük barınaklarıarasında yer alan, Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi’ni,atık yönetimi ile ilgili çevre projesi kapsamında 5 farklı ülkeden 42 öğrenciziyaret etti.

Erasmus programı kapsamında Fransa, İsveç, Hollanda,Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen öğrenciler Adana Büyükşehir Belediyesi SokakHayvanları Bakımevi’nde uygulanan sıfır atık projesi, sokak hayvanlarınınkısırlaştırılması, toplanması, sahiplendirilmesi ve beslenmesi üzerine bilgialdı.

SOKAK HAYVANLARIBAKIMEVİNDEN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI

Kısırlaştırma, beslenme ve sahiplendirme faaliyetlerihakkında öğrencilere bilgi veren Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube MüdürüVeteriner Dr. Ramazan Özdemir, devlet kurumu yemekhanelerinden, lokantalardanve otellerden günlük toplanan atık yemeklerin titizlikle inceledikten sonrasokak hayvanlarının beslenmesinde kullandıklarını ve böylece geri dönüşüme dekatkı verdiklerini söyledi.

Adana’da sıfır atık geri dönüşüm uygulamalarınıyerinde gördüklerini dile getiren Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Dudu TürküEroğlu, ‘‘Proje aktiviteleri kapsamında ziyaret ettiğimiz öğrenciler AdanaBüyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi’nde  atık yemeklerin nasıl toplandığı ve buradakihayvanların beslenmesine verdiği katkıyı yerinde tecrübe ettik’’ dedi.  

MİSAFİR ÖĞRENCİLER BAKIMEVİNİ ÇOK BEĞENDİ

116 dönüm tahsisli alan üzerine kurulu, 2500hayvanın aynı anda bakımının yapılabildiği, 5 ameliyathane, 12 veteriner hekimve 109 personel ile 7/24 esasına göre çalışan Sokak Hayvanları Bakımevini gezenöğrenciler, Avrupa’nın birçok yerinde bu kadar büyük ve modern bir hayvanbakımevinin bulunmadığını söyledi.

74ibytp8j2mowyslqwIxfkcn.jpg

gnfxalzjlfdyamkc9xn6t1qo.jpg

Iqqxfh9tmndrle43jlsoca6b.jpg

fhsr7gbzlImfcau0g4atlkqs.jpg

ofeh4vn8sbawgvIjxtrmz7ic.jpg

d9rm5qbuht32lysfztrfsnza.jpg

xf5w8z2agtro39mcb4ch0foz.jpg

s8jofxc0n2lavddorauy7vlj.jpg

Ikasixhg18nzrbl4nmpwotvx.jpg

qv43fze2mvcayfk9lkimrohq.jpg

2d5dhkrxzt7froki8cyhtjvs.jpg

n6z1hpdzoe3tmjhltxcbsvmk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.