6. Erzincan Günleri Başlıyor

6. Erzincan Günleri Başlıyor

Erzincan'ın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, turizmdeki değerleri, yöresel lezzetleri ve tüm renkleri, 17-20 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak ‘Erzincan Günleri’ İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’na taşınıyor…

Erzincan Tanıtım Günleri için İBB-İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize yetkisi verdiği Erzincan Konfederasyonu (EKON) ile üye Federasyonları, İlçe Dernekleri ve İstanbul’da bulunan Erzincan Derneklerinin öncülüğünde 6’ncı Erzincan Tanıtım Günleri 17-20 Kasım tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başlıyor.
 
Erzincan Konfederasyonu üyeleri olan ve İstanbul’da bulunan Erzincan’ın İlçe, Belde ve Köy Derneklerinin de bir araya gelerek yaptığı toplantı sonrasında; daha etkin, daha şeffaf, ayrımcısız ve daha çok katılımın sağlanabilmesi için “Derneklerle birlikte organize edilmesi” kararı alınıp açıklanırken, yapılacak olan 6. Erzincan Tanıtım Günleri 17-20 Kasım günleri Yenikapı’da yapılacak.
‘Gönül Şehri Erzincan İstanbul’a Geliyor’ sloganıyla yapılacak olan etkinliğe Erzincan Valiliği, Belediyesi, İlçe ve Belde Belediyeleri ile Erzincan Protokolü temsilcileri, İstanbul’da bulunan Erzincan Dernekleri ve STK Yöneticilerinin de katılabileceği bildirildi. Ayrıca yerel esnaflar da stantlar açarak yöresel ürünleri de sergileyecek.
Öte yandan, Erzincan’ın gurur ve ülkemizin ‘Son Başbakanı’ bir önceki ‘TBMM Başkanı’ sayın Binali Yıldırım’dan ‘Erzincan Günleri’ konusunda görüşmek için Erzincan Konfederasyonu randevu isterken, yakın zamanda da görüşmenin olabileceği belirtildi.
 
Ayrıca  ’Gönül Şehri Erzincan İstanbul’a Geliyor’ sloganıyla yapılacak olan etkinlikte ve Erzincan Tanıtım Günleri’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Yapılacak olan 6. Erzincan Günleri’nin öncekilerden çok daha kapsamlı ve muhteşem şekilde geçmesi için de İstanbul’daki İlçe, Belde ve Köy Dernek Başkanları da şimdiden yoğun çalışmalara başlamış durumda.
Öte yandan, Erzincanlı sevilen ünlü sanatçıların konserler de vereceği 17-20 Kasım’da olacak “6. Erzincan Tanıtım Günleri”ne şimdiden on binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

15941727511668207893.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.