69. Kısrak Koşusu’nda zaferin adı Mangusta

69. Kısrak Koşusu’nda zaferin adı Mangusta

1956 yılından bu yana düzenlenmekte olan klasik koşu, bu yıl 21 tayın katılımıyla 69’uncu kez gerçekleşti. Murat Cavcav’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Mangusta (Native Khan - Chantalle Rua / Mountain Cat) jokeyi Ahmet Çelik ile sonlarda etkili bir sprint yaparak zafere uzandı. Savaş Gürkan antrenesindeki kır dişi tay için bitiriş derecesi 2100 metre çim pistte 2.08.69 olarak kayıtlara geçti. 7’nci startında 5’inci galibiyetini elde eden Mangusta, katıldığı son koşu olan Dişi Tay Deneme’de (G1) ikinci sırada yer almıştı.

2024 yılı Kısrak Koşusu’nu (Açık-G1/D) izlemek için tıklayınız.

Koşuda ikincilik Onur Yıldız idaresindeki Look At The Star (Daredevil - Amarelise / Luxor) isimli safkanın olurken, Nymphadora Tonks (Luxor - Foulita / Unaccounted For) Mehmet Kaya ile üçüncü, Ohrid Incisi (Myboycharlie - Kilfarasy / Galileo) Vedat Abiş’le dördüncü, Bosetti (Torok - The Company / Akındayım) de Mehmet Salih Çelik’le beşinci olarak pistten ayrıldı. Farklar ise 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi Murat Cavcav’a kupasını Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce takdim etti.

Safkanın antrenörü adına Asım Dutal’a plaketini, Yönetim Kurulu Üyemiz S. Selman Taşbek takdim etti.

Kazanan tayın jokeyi Ahmet Çelik’e ise plaketini, Yönetim Kurulu Üyemiz Halid Milli takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz M. Kerem Alkan, Yüksel Göktürk ve Alim Melih Kura, Asli Üyelerimiz Can N. Güven ve Hulusi Çil ile davetliler de katıldı.

 

qgncewhrklfety3skau91r4g.jpg

eIjncjlxlqtd9vi1kgd4bmwb.jpg

qjpngj4kd27lwmckz0fh5vzq.jpg

yrj2go8Ivlve4h5pkaumkt39.jpg

c0olyfrvqnmxrkbjdaf8h6e1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.