7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Pazar Günü Yapılıyor

7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Pazar Günü Yapılıyor

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı, TürkiyeGeleneksel Güreşler Federasyonu, Adana Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü veTürk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği 7. Gelenekselİsmet Atlı Karakucak Güreşleri, 24 Eylül Pazar Günü, Kozan İlçesinin FaydalıMahallesi’nde gerçekleştirilecek. Şehitler Parkı Futbol Sahası’nda saat 10’dabaşlayacak güreşlerle ilgili basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeyapıldı.

BÜYÜK GURUR

Geleneksel Karakucak Güreşleri’ni düzenlemenin kendileriiçin büyük gurur olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, “Uluslararası arenada şanlı bayrağımızı göndere çektiren, bütündünyaya ‘Türk gibi güçlü’ dedirten güreşçilerimizden, hemşehrimiz merhum İsmetAtlı adına düzenlediğimiz güreşlerin 7’incisini yapıyor olmanın heyecanıiçindeyiz. Geleneksel sporumuz olan güreşin gelişmesi için bu türorganizasyonları sürdürmenin gerekli olduğunu biliyoruz. Güreşler her yıl biröncekinden daha başarılı oluyor. Bine yakın sporcu mücadele edecek ve çeşitliödüller vereceğiz. Hemşehrimiz İsmet Atlı ile ülkemizin dünyada tanıtıma katkısağlayan efsane sporcularımızın önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

 

 

İsmet Atlı ile ilgili bazı hatıralarını anlatan ve onunhedefleri çok büyük bir sporcu olduğunu söyleyen Türkiye Geleneksel GüreşlerFederasyonu Adana İl Temsilcisi Mithat Birer, bir milletin geleneksel sporuolması halinde, o dalda uluslararası başarı kazanma şansının yüksek olduğunubelirtti. Mithat Birer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a,İsmet Atlı Güreşlerini devam ettirdiği için teşekkür etti.

 

 

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de dünyave olimpiyat şampiyonluklarının, bir ülkenin tanıtımına çok büyük katkısağladığını ifade ederek, Çukurova Karakucak Güreşlerinin, ülkedeki mindersporunun gelişmesine en fazla katkı veren dal olduğunu bilgisi verdi.

 

 

Mustafa Dönmez ve Mithat Birer, Başkan Zeydan Karalar’a,güreş sporuna verdiği katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.

djbxqlhihg6xaozelauc102b.jpg

vaep3pgx4qzz26luhcdfky8s.jpg

fhndyulkz7x5fcqghxadrkov.jpg

g12rgwmxnppedl9stuzydf4h.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.