7. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Yapıldı

7. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri Yapıldı

Zeydan Karalar, “Ata sporumuzun daha da güçlenmesi içinelimizden geleni yapacağız.”

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Adanalı güreşçi İsmet Atlı’nınadını yaşatmak, ata sporunu yeni nesle sevdirmek ve Türk güreşinin gelişiminekatkı sağlamak amaçlarıyla düzenlenen Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin7’ncisi Kozan’ın Faydalı Köyü’nde gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın GüreşAğası olduğu turnuvada farklı yaş ve kilo kategorilerinde yaklaşık 800 sporcuer meydanında mücadele etti. Katılımın şu ana kadarki en yüksek rakam olduğuvurgulandı.

Başkan Zeydan Karalar, turnuvaya her kesimden ve siyasigörüşten insanın katıldığını, sporun birleştirici gücü olduğunu, Türkiye’nin butabloya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

ATASPORUMUZUN GÜÇLENMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Ata sporumuz güreşiuluslararası arenada en üst seviyede temsil eden, ‘Türk gibi kuvvetli’ sözünüsöyleten, şanlı Türk bayrağını dalgalandıran merhum İsmet Atlı’nın anısınagüreş turnuvası düzenliyoruz. Ne mutlu bize ki 7 kez düzenlenen turnuvanınüçünü biz yapmış oluyoruz. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri her yıl biröncekinden daha iyi olacak ve bir marka haline gelecek. Bunu başaracağız.Sporcu katılımı sayısının her yıl arttığını görüyoruz. Sporcularımıza başarılardiliyorum. Ata sporumuzun eski gücüne kavuşması için elimizden geleniyapacağız. Turnuvanın yapılmasını sağlayan, emek veren herkese teşekkürediyorum.”

PAŞA KARABULUTBAŞPEHLİVAN OLDU

7. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’ne AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Geleneksel GüreşlerFederasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur, Halk Bankası Bölge Müdürü Mustafa Atlı,Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü MuzafferÇintimar, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, Atlı Ailesinitemsilen Mustafa Atlı, siyasi partilerin ilçe başkanları, Dünya ve Avrupa şampiyonugüreşçiler ile vatandaşlar katıldı. Paşa Karabulut’un başpehlivanlığı eldeettiği müsabakalarda Doğan Uzun ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Mehmet Çelebi veİsa Göçen paylaştı.

Turnuvada toplam 392 bin 500 lira ödül dağıtıldı. Öteyandan turnuvaya katılan minik sporculara yenilseler dahi 300’er lira verildi.

 

rk3tohwn7ob1gyqcrIvjbu2k.jpg

nbsjzrm3hfumlxle5sqpbv47.jpg

l0yqx5nubxjhhdadimowsspt.jpg

tvubq4oijw2zyeeIphu1lgzj.jpg

mnph8g7wel0iduhyb53cxqw9.jpg

24jyp9nchfwqdegxuvbjaoI1.jpg

8vwl0f4b7nshytnjIrkjuwa1.jpg

joeshyv8bkq03slat5c1rm2w.jpg

9srgcqh8zjIxfuyed0xwo2lm.jpg

kptvbwy5kz7ns6vcaucqbjsx.jpg

vpjf3sv8dcn1witr5eto2ohz.jpg

90sfr6ympqodvrkwydh1mq5c.jpg

i3eslfls1ypg8bqxzwtwgade.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.