8. NİYET Akademi Açıldı

8. NİYET Akademi Açıldı

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, kadınların toplumun her alanındavar olması, meslek edinmesi, ekonomik olarak güçlenmesi ve iş dünyasında dahafazla yer almalarını sağlamak amaçlarıyla geliştirdiği Nitelikli İşgücüYetiştirme Akademisi’nin (NİYET) 8. Şubesi Sarıçam ilçesinde açıldı.

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’yı vizyoner belediyeciklebuluşturmayı, nitelikli işgücünü arttırmak adına hizmet ağını genişletmeyisürdürüyor.

Bu kapsamdaNİYET Akademisi 8. Şubesi, Sarıçam Osmangazi Mahallesi’nde açıldı.

Açılışa BaşkanZeydan Karalar, eşi Nuray Karalar, siyasiler, muhtarlar ve Sarıçamlılarkatıldı.

ÇEŞİTLİDALLARDA EĞİTİM VE MEB ONAYLI SERTİFİKA

Başkan ZeydanKaralar’ın sayılarını artırmayı hedeflediği NİYET Akademilerde; aşçılık,yabancı dil, muhasebe ve bilgisayar dallarında işaret dili, seramik, spor,müzik, okuma yazma, çinicilik, el sanatları, örgü, dokuma, punch, büro yönetimive sekreterlik, dünya mutfağı, muhasebe-finansman, düz dikiş makinasıbranşlarında ağırlıklı olarak kadınlar eğitim alıyor. Akademi’de ayrıca MilliEğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

MUHTARLARDANBAŞKAN ZEYDAN KARALAR’A TEŞEKKÜR

Açılışta ilksözü alan Osmangazi Mahalle Muhtarı Mehmet Can, Başkan Zeydan Karalar’ınbölgeye yaptığı hizmetleri anlattı, hizmetleri için teşekkürlerini iletti.

Konuşmasına;şehit askerlerimize rahmet, yaralı askerlere şifa, şehit yakınlarına ve TürkMilleti’ne baş sağlığı dileyerek başlayan Başkan Zeydan Karalar, İslamAlemi’nin Regaip Kandili’nin ve Üç Aylar’ının mübarek olması temennisinde bulundu.

KADINLARMESLEK ÖĞRENSİN, ÜRETSİN, PARA KAZANSIN

NİYETAkademilerin önemine değinen Başkan Zeydan Karalar, 8’incisini açtıkları NiyetAkademi sayısını artırmaya kararlı olduklarını söyleyerek,“Kadınlarımız mesleköğrensin, üretsin, para kazansın ve ailesine, çocuklarına destek olsunistiyoruz" dedi.

SARIÇAM’AYOĞUN HİZMET

Sarıçam’a ilkkreşi Ertuğrul Gazi’de açtıklarını, bir kreş daha açacaklarını; ÇarkıpareParkı’nın Sarıçam’a çok yakıştığını, ikinci ve daha büyük bir parkı ise en kısazamanda Sarıçam’a kazandıracaklarını söyleyen Başkan Zeydan Karalar,"Çözüm odaklı belediyecilik anlayışımız ile gece demeden, gündüz demeden,bıkmadan, yorulmadan, sorunlara çözüm oluyoruz. Sarıçam hizmet alıyor, almayadevam edecek" dedi.

BORÇ GELİRİN4 KATIYDI, GELİR BORCUN 4 KATI HALİNE GELDİ

Pandemiye,depremlere ve ağır borç yüküne rağmen Adana’ya yapılan devasa hizmetlere dedeğinen Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Şimdiye kadar bir belediyebaşkanının yapmadığı rekor hizmetlere imza attık. 3 alt geçit yaptık, 5 bulvarhizmete girdi, 197 bulvar ve caddeyi yeniledik, şu ana kadar 2 milyon 795 binton asfalt dökerek kimsenin yapamadığını yaptık, 111 otobüs, 310 iş makinesialdık, arıtmalar yaptık, asbestli boruları değiştirdik, yoğun yağmur yağdığındabirçok noktada meydana gelen seli önleyecek altyapı çalışmalarıgerçekleştirdik, Adana’nın vergi gelirini artırarak, belediyeye yılda 1 milyarlira para gelmesini sağladık, çiftçimize, zor durumdaki halkımıza önemlidestekler sağladık. Borcu gelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4katı haline getirdik. Biz kendimizi Adana’ya adadık ve Adana Adana çalışmayadevam ediyoruz. Tüm bu hizmetlerimizi doğru yönetim, mali disiplin ve parayıiyi kullanarak hayata geçirdik.”

Konuşmasınındevamında metro projesine de değinen Başkan Karalar, "Parasal açıdankimseye ihtiyacımız kalmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız projemizi onaylarsa sadeceMetro 2. Hattı için borçlanma isteyeceğiz. Normal tramvay hattının yanı sıra,bir de nostaljik tramvay yapacağız” diye konuştu.   

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, açılışı gerçekleştirmek üzerekadınları sahneye davet etti ve kurdeleyi birlikte kesti.

Başkan ZeydanKaralar, akademiyi eşi Nuray Karalar’la birlikte gezerek detaylı bilgialdı.

2cjodmgbhklzaphouy5Iqn4s.jpg

0mfy4qwgs9vhcjeku7ytwpp5.jpg

bysygvstmhiudc2wvz1lrxjn.jpg

ft9kIdv8lyuz21zew73fya0c.jpg

ykr8qebcx0bamvz9jo6pqndt.jpg

uwqtgjybrtImah7coek41nv5.jpg

ncfqvxso479duIqe32xwarlj.jpg

hahrqucr5fx6zdmld7juckvq.jpg

zmveqnjye9fcfhcmrt627vsb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.