8. Şehir Tiyatroları Festivali Başladı

8. Şehir Tiyatroları Festivali Başladı

Adanalı sanatseverler 4 Kasım’a kadartiyatroya doyacak

Başkan Zeydan Karalar, “Sanatbirleştirici, aydınlatıcıdır. Toplumları barışa, uygarlığa götürür.”

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 15 ŞehirTiyatrosunun katılımıyla ve her gün farklı bir oyunla hayata geçirilecek 8.Şehir Tiyatroları Festivali’nin açılışı, Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

16 Ekim 4 Kasım tarihlerinde sanatseverlerlebuluşacak festivalin açılış kokteyli Adana Büyükşehir Belediyesi TiyatroFuayesi’nde gerçekleştirildi.

İlk gün İstanbul Büyükşehir BelediyesiŞehir Tiyatroları, Bir Halk Düşmanı adlı oyunu, Adana Büyükşehir BelediyesiTiyatro Salonu’nda sahneledi.

Açılışta çok sayıda usta tiyatrocunun,8. Şehir Tiyatroları Festivali’ne yönelik mesajlarının bulunduğu videolarıngösterimi yapıldı.

 

Festivalinaçılışında konuşan Başkan Zeydan Karalar, Adana’ya tiyatroyu Ziya Paşa’nıngetirdiğini ve 1880’de şehirde tiyatronun ilk kez icra edildiğini belirtti.Tiyatronun iyileştirici, birleştirici, aydınlatıcı ve aydınlanmacı olduğunuifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Sanatın kendisi bütünüyle böyle bir şey.Sanatın önemsendiği ve özgürce yaşandığı ülkelerde kardeşlik ve barışın egemenolduğunu, kavganın son bulduğunu görüyoruz. Bu nedenle ülkeyi yönetenlerinsanata ciddi destek vermesi gerek. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ve dahaönce görev yaptığımız Seyhan Belediyesi’nde her zaman sanata ve sanatçıyadestek olduk, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Sanatın birçokdalında önemli sanatçılar yetiştirmiş Adana’nın bir ferdi olmaktan onur vegurur duyuyorum. Bunun devamı için bize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz”dedi.

 

Ekim ayınınAdana ve Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar,Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.  Başkan Zeydan Karalar; “Cumhuriyetimizin 100.Yılı kutlu olsun” diyerek, bu yıl kutlamaların 22 Ekim’de başlayacağınıaçıkladı. Kutlama programı kapsamında yapılacak konferans, konser ve diğeretkinliklerle ilgili bilgi veren Başkan Zeydan Karalar, 8 gün sürecekkutlamalara halkı davet etti.

Adana ŞehirTiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Önder Özcan; Adana’ya gelip misafirleriolacak tüm şehir tiyatroları ekiplerine ‘Hoş geldiniz’ dedi. 8. ŞehirTiyatroları Festivalinin, şehir tiyatrolarının gelişimi açısından önemli birfestival olduğuna değinen Özcan, sanata verdiği destek için Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a teşekkür etti….

20 gün sürecekfestival süresince ekipler, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosusalonunda akşam saat 20:00’da oyunlarını sahneleyecek. Oyunların davetiyeleriŞehir Tiyatrosu gişesinden temin edilebilecek.

w97c2jfypgkylsoktrndiu4x.jpg

x0rd5hfgyjutrubyqajsmp98.jpg

y4a6cbIdtzko7qmeng15x9ck.jpg

e8lgvjswc6wycf1fmhuntpbx.jpg

ncpg8phonszyu5trgelfbi2w.jpg

q03eqjfhm2gymrgzty9pao5u.jpg

7bufevwr69sgrlnkplkc1pmf.jpg

9qksta08kcjt7ly5u3g2Inxq.jpg

pxqvyutckns3eomamg1h8r0f.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.