80 sanatçıdan Cumhuriyet’in 100.yılına özel sergi 

80 sanatçıdan Cumhuriyet’in 100.yılına özel sergi 

‘Bir Grup İnsan’ın Cumhuriyet’in 100. Yılına girerken, Cumhuriyet’e ve hayata dair pencereler açan resim sergisi ‘2023’e doğru’, Maltepe’de sanatseverlerle buluştu.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 2022’ye veda etmeye hazırlanırken “Bir Grup İnsan” isimli kültür sanat platformunun “2023’e Doğru” isimli karma sergisine kapılarını açtı. Sanatçılar Hülya Düzenli ve Rıfkı Demirelli tarafından hazırlanan sergiye İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere çeşitli merkezlerden 80 sanatçı katıldı. Sergide sanatçılar Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına doğru giderken, geçmişe ve geleceğe bakarak Cumhuriyet değerlerini ve kazanımlarını anlatan eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Açılışta Bir Grup İnsan platformunun kurulmasında büyük katkıları bulunan, sanatçı, eğitmen Celalettin Tandoğan’ın eşi Dilek Tandoğan konuşma yaptı. Celalettin Tandoğan’ın vefatının üzerinden iki yıl geçtiğini anımsatan Tandoğan “Ama heyecanlar, planlar, hayaller bitmemiş. Sizler onun isteğine, heyecanına karşılık verdiniz.  Bunları tekrar bu sahnede hatırlıyor olmaktan çok mutluyum. Eminim beni şu an çok kıskanıyordur. Yapılacak bir şey yok keşke gitmeseydin. Biz onu çok özlüyoruz.  Sizlere bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum. Yanınızda olmayı çok arzu ederim. Umarım kısmet olur şahit olurum başarılarınıza. Tebrik ederim.” dedi. 

Sanatçıların resim ve heykel eserlerinin yer aldığı sergi 7 Ocak tarihine kadar Galeri A+B’de gezilebilecek. Sergi bitiş tarihinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kızılay Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.    
 

Tarih : 20.12.2022 Haber Fotoğrafları

qnjosdlxoj3w67h1pefmpagr.jpg

zdgfv1cztgt4mnl6xqjbpIyk.jpg

u0fIyr5p3rbzmdtwj6onqbkq.jpg

klgprw1Idhouzvq7uw4rsmpf.jpg

pksa3rdgdsmjqecoItmby1y7.jpg

ebanbcdktowz8da9impI712l.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.