86. Çaldıran Koşusu'nda zaferin adı Blue Sunset

86. Çaldıran Koşusu'nda zaferin adı Blue Sunset

1937 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve bu yıl 86. kez gerçekleşen Çaldıran Koşusu (G1), 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

Yılın ve sezonun sonucu merakla beklenen önemli randevularından biri olan ve geçtiğimiz yıl Cosmic Kid isimli safkanın birinciliği ile sonuçlanan 86. Çaldıran Koşusu'nu (G1); Deniz Kurtel'in sahibi olduğu, Mozaik Org. San. Tic. A.Ş. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Hakan Yüzbaşı'nın üstlendiği doru erkek tay Blue Sunset (Air Vice Marshal - Visarno / Kitten's Joy) jokeyi Ayhan Kurşun ile kazandı.


Koşunun videosu için tıklayınız.

Keyifli bir mücadeleye tanıklık ettiğimiz koşuda ikinciliği, Festival Fever (Tizway - So Probable) Ahmet Çelik idaresinde elde ederken, Hışman Çizik ile bu koşuya katılan Çaldıran (Marcavelly - Silver Heart / Lion Heart) üçüncü, sonlarda güçlü ataklar sergileyen Giz (Run Away And Hide - Şeker Ayşe / Barnato) Görkem Özçelik ile dördüncü ve son olarak eküri taylardan Resne (Hep Beraber - Ruse / Marcavelly) Mertcan Çelik idaresinde beşinci oldu.

Kazanan Blue Sunset  için bitiriş derecesi 1.36.09 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 2 Boy - Boyun - 1 Boy - 1/2 Boy şeklinde oluştu.



Koşu ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına Arif Kurtel'e kupasını, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya verdi.



Safkanın antrenörü adına Mehmet Demir'e plaketini Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce verirken, kazanan Blue Sunset'in jokeyi Ayhan Kurşun ise plaketini Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk'ün elinden aldı.



Törene, Kulübümüz Denetim Kurulu Üyesi Nisso Benhason ile Asli Üyemiz M. Sencer Girgin de katıldı.

n5cuIahprl1vnbfthe4yrpzz.jpg

mtnwaj0r7hgssccdIx9qkbvm.jpg

rywizekhj85f0lbvdbpaIhqu.jpg

omz3ed5kbvqzccfw8nIalr7u.jpg

ejsxrlw8cjkoezy4vicxd1na.jpg

7oxot90ngbaw68lkbhrc15kp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.