9. ATAŞEHİR TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

9. ATAŞEHİR TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

9. Ataşehir Tiyatro Festivali,  birbirinden güzel oyunlarıyla perdelerini açtı.9. Ataşehir Tiyatro Festivali, 23 Mart Cuma akşam..

9. Ataşehir Tiyatro Festivali,  birbirinden güzel oyunlarıyla perdelerini açtı.

9. Ataşehir Tiyatro Festivali, 23 Mart Cuma akşamı Bernard-Marie Koltès’in yazdığı, Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunuyla Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde başladı.

Rıza Kocaoğlu'nun oynadığı oyun özgün bir sahne tasarımıyla dinamik ancak kırılgan ve dalgalı bir beden diliyle sahneye taşınıyor. Sahneye eşlik eden müzik, video ve ışık tasarımı da Koltés'in şiirsel başkaldırısını devam ettiriyor.

24 Mart Cumartesi akşamı Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde sahnelenen “Azizname” isimli oyun ise izleyiciyle buluştu. Aziz Nesin’in yazıp Yücel Erten’in sahneye uyarlayarak yönettiği oyunda; Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu rol aldılar.

Siyasi ve ekonomik konuların hicvedilerek işlendiği oyunda, günümüz sorunlarına da derinden bir vurgu yapıldı. Oyunun sonunda sanatçıların muhteşem performansı, ayakta alkışlandı.

25 Mart Pazar akşamı Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Naaş-ı Muhteremler” isimli oyun oynandı. Yaşlı bir çiftin hayatının, günün birinde mafyadan kaçan bir adamın gelmesiyle aniden değişmesini anlatan bu oyun MSKM’de izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Muhteşem bir gala ile başlayan ve 15 Nisan’a kadar devam edecek festivalde, toplam 13 oyun sahnelenirken 4 atölye, 3 söyleşi ve 2 sergi yapılacak. Tiyatroseverler oyunların biletlerine birer kitap karşılığında ücretsiz olarak sahip olabiliyor.

 

 

 

 


Kaynak: Ataşehir Belediyesi




























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.