A. Cemal Kura Koşusu'nun galibi Çipçe oldu

A. Cemal Kura Koşusu'nun galibi Çipçe oldu

4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının katılımlarıyla düzenlenen mücadele, 2200 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı A. Cemal Kura Koşusu'nda, Vefa İbrahim Aracı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Çipçe (Native Khan - Bostorgay / Dai Jin) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde 2.16.45'lik dereceyle galibiyetin sahibi oldu. Sönmez Bilgiç'in antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki kır kısrak elde ettiği bu galibiyetle ilgililerine ilk Grup koşu zaferini yaşatırken, üst üste ikinci, toplamda ise sekizinci birinciliğini elde etti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımızı andığımız koşuda jokeyi Halis Karataş ile boy gösteren Hard Off Hüsne (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) ikinci olurken, Jacinda (Luxor - Justin Time / Bin Ajwaad) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde üçüncülük elde etti. Hışman Çizik ile koşuya katılım gösteren Flashing Girl (Luxor - Umutlu / Strike The Gold) dördüncü sırada yer alırken, Aragona (Victory Gallop - Karatutkum / Bin Ajwaad) jokeyi Akın Sözen idaresinde mücadeleyi beşinci tamamladı. Koşuda farklar ise 1 Boy - 3 Boy - 2,5 Boy - Burun şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Asli Üyemiz  Vefa İbrahim Aracı'ya kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven verdi.

Alim Cemal Kura kazanan safkanın sahibi Asli Üyemiz Vefa İbrahim Aracı'ya günün anısına hediyesini takdim etti.

Bedri Öztürk kazanan safkanın antrenörü Sönmez Bilgiç'e günün anısına hediye verdi.

Sarp İbrahimoğlu ise kazanan safkanın jokeyi Ahmet Çelik'e günün anısına hediyesini takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Yücetürk ve Yüksel Göktürk, Eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin, Asli Üyelerimiz Hayrettin Karamazı ve Dr. Mehmet Sencer Girgin ile davetliler de katıldı.
 

Ahmet Cemal Kura

1923 yılında İstanbul'da doğan Ahmet Cemal Kura, İstanbul Erkek Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden yüksek mühendis olarak mezun oldu. İş hayatına Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nda başlayan Kura, 2 yıl sonra Yolal İnşaat Şirketi'ne ortak olup, bu şirkette Genel Müdür olarak görev yaptı. 1967 yılında Sedat Üründül ve Hayri Bingöl ile birlikte Palet İnşaat Şirketi'ni kuran Kura, bu şirket ile gerçekleştirdiği inşaat projeleriyle birçok başarıya imza attı. 1983 yılında Ata İnşaat ile birlikte Türkiye'nin en büyük baraj projesi olan Atatürk Barajı projesini hayata geçirdi. Kariyeri boyunca pek çok önemli yol, baraj, hidroelektrik santrali ve sulama projesine imza atan Kura, 1965 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yarış Atı Sahipleri Derneği Başkanlığı, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği de yapan Ahmet Cemal Kura, 1977-1978 ve 1985-1986 yılları arasında 2 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan Kura, 1960 yılında ithal ettiği aygır ve kısraklarla Türk atçılığına yeni kan hatları kazandırdı. Avrupa ve Amerika'da da önemli yarışlar kazanan Kura, sahibi ve yetiştiricisi olduğu Arap ve İngiliz atlarıyla birçok önemli klasik koşuyu kazandı. 2007 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Ahmet Cemal Kura'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

dvoIjxbt2irqrn9kfygcsysv.jpg

p9fatbn68er0umab1hzhiowq.jpg

x3lyqscangmhdihzjpgnvtrf.jpg

olq90uk482gm3jxdhzslfkrz.jpg

ihd6ac9yvj3g25xtuoszoqwm.jpg

tzss1rvugl0do4jbqkrmpdI7.jpg

kloxef7al9q5uhI6yymtgtva.jpg

9ajatdu4orqnuhxs6dspci5e.jpg

obug4nIsl6ykbtt2iqf091cv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.