A. Hücum Tulgar Koşusu'nu Doğa Kanunu kazandı

A. Hücum Tulgar Koşusu'nu Doğa Kanunu kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2022 yılı A. Hücum Tulgar Koşusu'nu, Elif Kaya'nın sahibi olduğu, Kaya Atçılık Ltd. Şti. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Velat Karakuş'un üstlendiği 6 yaşındaki doru erkek safkan Doğa Kanunu (Pleasantly Perfect - Waimaria / High Chaparral) jokeyi Mehmet Kaya idaresinde beyaz bayrak ayna yaparak kazandı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi, Azmantor (Kaneko - Loved By All / Elusive City) olurken, Lex Tallionis (Three Valleys - Dolores / Exceed And Excel) üçüncü, Sun Time (Luxor - Glowing Sun / Strike The Gold) dördüncü ve Trevi Fountain (Offlee Wild - Kansas / Kahyasi) ise beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Yarışın galibi Doğa Kanunu için bitiriş derecesi 1.36.73 olurken, farklar 1 Boy - Boyun - Burun - 3 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Selim Kaya'ya kupasını, merhum A. Hücum Tulgar'ın oğlu Gurur Tulgar verdi.

Törene, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk ve M. Kerem Alkan, Asli Üyemiz H. Turgut Alakuş ile davetliler de katıldı.

A. Hücum Tulgar

1951 yılında Ankara'da doğan A. Hücum Tulgar, 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre serbest avukatlık yapan Tulgar, 1979 yılında Denizcilik Bankası T.A.O. ve ardından Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nde Hukuk Müşavirliği, Hukuk Başmüşavirliği ve Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1997 yılında Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne atandı. 2003 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev aldı. Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü, Lloyd's Hakem Komitesi ve uluslararası platformlarda ülkemizi başarıyla temsil eden deniz hukukçusu A. Hücum Tulgar, Türk denizciliğine hizmet eden birçok önemli projeyi de hayata geçirdi. At sevgisini, babası Fethi Tulgar'dan alan ve genç yaşlarda atçılık camiasına adım atan Tulgar, 2001 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu Kalamış ve Kuşadası isimli safkanlarla birçok grup koşu kazandı. Çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Tulgar, Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği de yaptı. Türk atçılığına sayısız hizmetleri bulunan ve 2013 yılında aramızdan ayrılan A. Hücum Tulgar'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

h3kq6lbpivuaw9yjocqxgten.jpg

fofupodnxk0rahlqij9ezvet.jpg

sou1wn4dr5fxp9mbxreihce6.jpg

kvs8nqbjawIcdhhqvywnfd76.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.