A. Yücel Birol Koşusu'nu Kuzey Yağmuru kazandı

A. Yücel Birol Koşusu'nu Kuzey Yağmuru kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği koşu, 1500 metre mesafe sentetik pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı A. Yücel Birol Koşusu'nu, Ersan Üldes'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu Kuzey Yağmuru (Toccet - Pusu / Sun Music) jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde kazandı. Emin Tokçalar'ın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki al erkek safkan sergilediği performansla kariyerinin on yedinci birinciliğini kaydetmiş oldu.

Merhum Asli Üyemiz adına koşulan yarışta Azmantor (Kaneko - Loved By All / Elusive City) ikinci sırada yer alırken, Sumel Han (Sports Hero - Queens Of Karans / Grand Reis) üçüncü, Zlatibor (Victory Gallop - Gold Bihar / Royal Abjar) dördüncü, Beyond Redemption (Kaneko - Ece Lin / West By West) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Kuzey Yağmuru için bitiriş derecesi 1.31.72 olurken, farklar 3 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Semiha Şen'e kupasını Işıl Birol Koç verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.
 

A. Yücel Birol

1945 yılında Ankara'da doğan A. Yücel Birol, kadın atçılarımızdan Hikmet Birol'un oğludur. Atçılık camiasına 1961 yılında adım atan Birol, uzun yıllar atçılık ve yetiştiricilikle uğraştı. Tutkuyla bağlı olduğu atçılığa, 54 yılını veren Birol, İngiltere, Fransa ve İrlanda'da yarışçılık ve yetiştiricilikten edindiği tecrübeler ve yenilikçi fikirlerle ülkemizde atçılığın gelişmesine öncülük etti. 1986 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Birol, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu. Birol Ekürisi olarak sahibi oldukları Vidar ve Welldone gibi safkanlarla Gazi Koşusu başta olmak üzere, ülkemizde ve Avrupa'da birçok yarışta kupa ve başarı elde etti. 2015 yılında aramızdan ayrılan A. Yücel Birol'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

eiz3nxyu7hljt2pck59lvurf.jpg

bswus513zwt9vfriayqqIxtp.jpg

0rjvkoywmphcssbxj64z7vlf.jpg

ngwIp45tysdkb2jiaqq89mce.jpg

2ev37zhetr6ltymgjbymf1ow.jpg

fmqeg4ervi3xqtsctgbuyyo6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.