ABB’DEN ENGELLERİ AŞAN PARK: ERİŞİLEBİLİR YAŞAM VE OYUN PARKI HİZMETE AÇILDI

ABB’DEN ENGELLERİ AŞAN PARK: ERİŞİLEBİLİR YAŞAM VE OYUN PARKI HİZMETE AÇILDI

Kente yeşil alanlar ve yeni parklar kazandırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin talep ve ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmeye devam ediyor.

ABB, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Emek Rotary Kulübü iş birliğiyle engelli çocukların aileleri ve arkadaşları ile birlikte keyifli vakti geçirebilmesi için yaptığı“Erişilebilir Yaşam ve Oyun Parkı”nı hizmete açtı. Batıkent Ali Dinçer Rekreasyon Alanı içerisine kurulan parkta engelli çocuklara yönelik özel oyun grupları ve parkurlar yer alıyor.

 

“ENGELSİZ BAŞKENT HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Parkın açılışına EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Halk Ekmek Genel Müdürü Tamer Eski, ABB ve EGO bürokratları, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, Ankara Emek Rotary Kulübü yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın engelsiz Başkent hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz”derken, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise“Bugün katılımcı kültürün değerli bir örneğini yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi arkadaşlarımızın talebini dinleyerek erişilebilir, temas kurulabilir olduğunu gösterdi”ifadesini kullandı. Ankara Emek Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rüksan Özerdem de düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Bu hayalimizi gerçekleştirmemize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Hayatı yaşamak için engel yok. Dilerim bu tür örnek parklar daha da çoğalır.”

 

ENGELLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENECEK HEM DE ÖĞRENECEK

Yapımı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen parkta; engelsiz kullanıma uygun olarak tasarlanan oyun grupları ile fiziksel ve eğitsel parkurlar sayesinde engelli çocuklar eğlenirken öğrenecek. Ayrıca park alanında düşmelerde yaralanma ve sakatlanma riskini azaltmak için kauçukla kaplanmış zemin ile güvenlik ön planda tutuldu.

AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, yaklaşık 1 yıldır bu park projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek,“Burada engelli çocuklarımızın yanında herhangi bir engeli olmayan çocuklarımız da ‘ters kaynaştırma’ dediğimiz teknikle birlikte aktiviteler yapacaklar. Üniversite anlamında paydaşımız Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği parkımızda belli zamanlarda nöbetçi arkadaşlar bulundurarak parkın kullanımıyla ilgili bilgi verecekler”dedi.

Özel eğitim kurumlarının, kreşlerin ve okulların da “Erişilebilir Yaşam ve Oyun Parkı”ndan yararlanmalarını istediklerini ifade eden Fizyoterapist Abdülkerim Değirmenci de şunları söyledi:

“Parkı fiziksel engelli, öğrenme güçlüğü çeken ve özel çocuklarımız ile yaş almış yaşlılarımızın ihtiyaçlarını öngörerek bir bütünlük içerisinde tasarladık. Bu çalışmayı gerçekleştirirken Türkiye Fizyoterapistler Derneği’nden de destek aldık. Sürekli bu parkta fizyoterapistler olarak ihtiyacı olan çocuklarımıza, ailelerine eğitimler vereceğiz, burada yer alan parkurlarda egzersizler öğreteceğiz.”

gtks43hyljp1odnkgz5Im2j0.jpg

we2nl1xgau4jtxth5jufvvfp.jpg

dactn5sljneh8qmwladvgb12.jpg

ycokfwpwIhtesuhmbav3vdgt.jpg

4znoqxti02xc7ebg5rpjl8wu.jpg

cdlsw1xirfeIg8njy7o5fv0c.jpg

tsekijm95le8zh4amgfwabrs.jpg

eq0e4sIrkbxzo8rfmolywcl6.jpg

3wbs70fbacgocnoljyh2dkvh.jpg

59jfnawy4sw617mf2bjtIlge.jpg

ozsbfibcaqhkvu97tgy0doa2.jpg

arxmozfIaept1st4yomdlsgx.jpg

3w7mlfIb6m84lvq2za9ostwk.jpg

I4grzxc6xiyqavlojossq8bm.jpg

xmslg42zhytwktrjhbqubida.jpg

dj37yjd6uftek1lko0Ihtyrp.jpg

trcs3zkwe7g1zoxt8h5pjdfy.jpg

ep0kyxrdIhfz7bnd4gtymcrj.jpg

tudyjemazlshhqnbtm8uzg7k.jpg

vckngzIelxuf9w7vfnom5uk1.jpg

ne9d2js0wIpg8hoarkb5wcxz.jpg

svo4tohzkp1btvwqymjyghs2.jpg

ryhpsxoencukpIcwga9uwq5i.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.