ABB, MAZOT DESTEĞİ İÇİN ÇİFTÇİLERE 'BAŞKENT KART' DAĞITIMINA BAŞLIYOR

ABB, MAZOT DESTEĞİ İÇİN ÇİFTÇİLERE 'BAŞKENT KART' DAĞITIMINA BAŞLIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), mazot desteği vereceği çiftçilere 17 Ocak’tan itibaren ‘Başkent Kart’ dağıtımına başlıyor. Kırsal Hizmetler Daire...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), mazot desteği vereceği çiftçilere 17 Ocak’tan itibaren ‘Başkent Kart’ dağıtımına başlıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, şubat ayının sonuna kadar Başkent’in 25 ilçesindeki çiftçilere ilk etapta yaklaşık 60 bin Başkent Kart dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi, mazot desteği başvurularını ise “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden online ortamda 18 Şubat 2022 tarihine kadar almaya devam edecek.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlık yazısı ile Büyükşehir Belediye Meclis gündemine taşıdığı ve oybirliği ile kabul edilen mazot desteği kararının ardından Başkentli çiftçilere Başkent Kart dağıtımı başlıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 17 Ocak 2022 Pazartesi gününden itibaren ilk etapta yaklaşık 60 bin çiftçiye Başkent Kart dağıtımı gerçekleştirmeyi planlıyor.

POS VE ÖDEME CİHAZLARINDAN ÖDEME KOLAYLIĞI

Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin kullanımına sunacağı Başkent Kart ile tarımsal desteklere kolayca ulaşabilmelerini sağlamayı, mazot fiyatlarının yüksek olmasından dolayı çiftçinin girdi maliyetlerini azaltmayı, tarımsal faaliyetlerin devamlılığını sağlamayı ve üretimi artırmayı amaçlıyor.

Mazot desteğinden önce 25 ilçede dağıtılacak olan ve temassız ödeme teknolojisine sahip olan Başkent Kartlar, POS ve ödeme cihazlarına yaklaştırılarak bir saniyeden kısa bir süre içerisinde ödeme kolaylığı sağlayacak. Başkent Kartlar, ilerleyen süreçte ve gelen talep doğrultusunda çiftçilere dağıtılmaya devam edecek.

MAZOT DESTEĞİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 18 ŞUBAT 2022

Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle internet ortamında ‘Çiftçi Belgesi (ÇKS)’ ve ‘traktör ruhsatı’ sahibi çiftçilerden mazot desteği başvurularını almaya başladı. Mazot desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden 18 Şubat 2022 saat 17:00’ye kadar başvuruda bulunabilecek.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum