ABD’Lİ AKADEMİSYEN KILIÇDAROĞLU’NA ‘KURTARIN BİZİ LÜTFEN’ DEDİ

ABD’Lİ AKADEMİSYEN KILIÇDAROĞLU’NA ‘KURTARIN BİZİ LÜTFEN’ DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye demokrasi tarihinin dönüm noktalarından 23 Haziran 2019 seçiminin 3. yıldönümünde, mesaisinin tamamını İstanbul’a ayırdı.

Sabah saatlerinde “İstanbul'a Hizmette 3. Yıl Sunumu” etkinliğine katılan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP milletvekilleri Sibel Özdemir, Emine Gülizar Emecan, Özgür Karabat ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun eşlik ettiği Kılıçdaroğlu’nun ilk adresi, Kanunî Sultan Süleyman'ın emriyle, Mimar Sinan tarafından 1555-1562 yılları arasında yapılan ve Kemerburgaz Kent Ormanı içerisindeki Alibeyköy Barajı’nda bulunan Mağlova Su Kemeri oldu. Kılıçdaroğlu, burada, İmamoğlu ve İBB iştirak şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Ethem Pişkin tarafından bilgilendirildi.

KAHKAHA ATTIRAN DİYALOG

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun Kemerburgaz ziyareti ilginç bir diyaloga da sahne oldu. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, kent ormanında karşılaştıkları Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencisi Abdullah Demir ile ABD’li İngilizce öğretmeni Ian Fitzmorris’le renki bir sohbet gerçekleştirdi. Fitzmorris, İmamoğlu’nun, “Burada yaşıyorsunuz. Nerelisiniz” sorusuna, “Amerikalıyım. Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışıyorum. Bu da öğrencim. Lütfen kurtarın” yanıtını verince, 4’lü ve çevredekiler arasında kahkahalar yükseldi. İmamoğlu’nun, “Genel Başkanım, Amerika’yı demek istemedi galiba” sözleri, gülüşmelerin dozunu yükseltti.

VATANDAŞTAN KILIÇDAROĞLU’NA: “BENİMLE TAVLA OYNARSAN, OYUMU SANA VERECEĞİM”

Kemerburgaz’ın ardından Arnavutköy’e geçen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Boğazköy İstiklal Mahallesi’ndeki köy kahvesinde çay molası verdi. Kılıçdaroğlu, köylülerle ekonomi ağırlıklı bir sohbet gerçekleştirirken, İstiklal Mahallesi Muhtarı Suat Özgür, yaşadıkları sorunları İmamoğlu’na aktardı. İmamoğlu, yanında bulunan yardımcılarına, not aldırdığı konularla ilgi talimat verdi. Kılıçdaroğlu, ziyaretin sonunda bir vatandaşın “Benimle tavla oynarsan, oyumu sana vereceğim; söz” şeklindeki teklifine, “Tamam” yanıtını verdi. 

ARNAVUTKÖY, BÜYÜKÇEKMECE…

Boğazköy’den Yunus Emre Mahallesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, yapımında sona Arnavutköy Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay tarafından bilgilendirilen Kılıçdaroğlu, rotasını Büyükçekmece’ye kırdı. Atatürk Mahallesi sahilinde, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, “Büyükçekmece-Beylikdüzü Kordonboyu Düzenlemesi İnşaatı”nda incelemelerde bulundu. Akgün ve İBB bürokratları tarafından çalışmalarla ilgili bilgilendirilen heyet, vatandaşların yoğun ilgisi altında Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ne doğru yola çıktı.

SON DURAK: BEYLİKDÜZÜ

Heyeti, Beylikdüzü’nde de Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte vatandaşlar karşıladı. Heyet, Yaşam Vadisi’ndeki çalışmalarla ilgili de İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa tarafından bilgilendirildi. Golf arabalarıyla Yaşam Vadisi turu yapan heyet, gezinin molasını Yaşam Bahçesi’nde verdi. Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu, İmamoğlu ve Çalık, Beylikdüzü Belediyesi tarafından üretilip, dar gelirli vatandaşlara ücretsiz dağıtılan salatalıkları dalından topladı. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin son durağı, açılışı 19 Haziran’da gerçekleşen “Beylikdüzü Galeri”de sanatseverlerin beğenisine sunulan “Ekrem İmamoğlu Koleksiyonu Sergisi” oldu. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve aynı zamanda serginin küratörlüğünü üstlenen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın anlatımlarıyla sergiyi gezdi.  

https://we.tl/t-QeVHn3tS36

https://we.tl/t-ZkGnitr4jE

 

https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/3IAC6UkmcQqwtAp

btfrvg5nt63zcjyzqeowexIb.jpg

akfkljweinphdsvbcmnxIeyz.jpg

6fgim4zlI07dyq59nb8oy1wt.jpg

udwo8d1vyIqpnznlflmqbpx0.jpg

qbao4t267gmpzejwrvd8h1xo.jpg

dxbxzasgnhh72tbpn0kgvvzq.jpg

kktm6Iehcncb9vrixln7ytgq.jpg

9dolqthkwbe2cxaIboaz3dkj.jpg

0dcygtpnaeo5gwk3iwnu8pf7.jpg

I2gzfyrcpf0jna6xqkt4pesv.jpg

k2qc7dwouhbmrygjno41zubx.jpg

d4buyqkqjrlIaofv3p7g85rs.jpg

0wzlbgvvnlhn7r96orydje5m.jpg

dpz5a1zxkmylc9vcoffj82qx.jpg

9yau7fiscnIrbktz15gduph3.jpg

ooynkul1gxjcdnqqzufx2ibh.jpg

tua8dognI3p1btscmqbju52r.jpg

atzc02yuqsnIhxowczplf7lg.jpg

i78w4deq1wlhzjencx9kc6fk.jpg

r92rlc5pyk8o7dhvfyeiqacI.jpg

2bsvnf5k7optzfec8awy9xcl.jpg

wza3h4t0yrv1qkmaIbbrluoj.jpg

g5d4zfcfcqbwa1r38susp20g.jpg

znxwqscah5egvnaqkm6xtof7.jpg

nbkbll3akxturuegvticqnpe.jpg

nysqefxwx5nlwf6vcabdvm4g.jpg

1v62btl5zxvx9e0tf4l8qucg.jpg

hcokzrmIyxkiocjey871svpw.jpg

laemshzcxvl8hejaf7zx4qsv.jpg

afouhg7muiIbypzty0lt9a1j.jpg

bh1fiy0plkfI9dazjhzqoyus.jpg

rspl3ywusajtx2u5Itphnxgm.jpg

2lnkbwyaIgo59zgu7mjrsx6a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.