ABİM’DE ÇOCUK BAKIM ELEMANI KURSLARI BAŞLADI

ABİM’DE ÇOCUK BAKIM ELEMANI KURSLARI BAŞLADI

 Ataşehir Belediyesi’nin, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlikle mücadele için kurduğu Ataşehir ..

 

Ataşehir Belediyesi’nin, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlikle mücadele için kurduğu Ataşehir Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM)’nde “Çocuk Bakım Elemanı Mesleki Eğitim Kursları” başladı.

İş arayanlarla işverenler arasında köprü görevi üstlenen ABİM; hazırladığı kurslar sayesinde İlçedeki istihdamı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği ve İŞKUR’un desteğiyle gerçekleşen Çocuk Bakım Elemanı Mesleki Eğitim Kursları’nda ilk dersler başladı.

17 - 45 yaş arasındaki Ataşehirlilerin katıldığı Çocuk Bakımı Elemanı Kurslarında 25’er kişilik 3 sınıf oluşturuldu. 480 saat süren eğitimi tamamlayan tüm kursiyerlere, katıldıkları her gün için 25,00 TL ödeme yapılacak ve sağlık sigorta primi yatırılacak. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından sertifika verilecek.


Kaynak: Ataşehir Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.