ADALI KADINLAR İÇİN 'ACİL YARDIM HATTI

ADALI KADINLAR İÇİN 'ACİL YARDIM HATTI

Adalar Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) arasında, “Kadına yönelik şiddet önlenebilir” sloganıyla Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü imzalandı.

Adalar Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) arasında, “Kadına yönelik şiddet önlenebilir” sloganıyla Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü imzalandı. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, kadına yönelik şiddeti durdurmak için herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

‘Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü’ne, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile TKDF Başkanı Canan Güllü imza attı. Protokole göre; Adalar Belediyesi çalışanları ile ilçede yaşayan kadınlar, şiddet ve istismar vakalarında TKDF tarafından kurulan "0212 656 96 96" Acil Yardım Hattı’nı arayarak hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına kolaylıkla ulaşabilecek.

Adalar Belediyesi Meclisi Salonu’nda bugün düzenlenen protokol imza töreninin ardından Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı moderatörlüğünde bir söyleşi yapıldı. Söyleşinin açılışında konuşan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, artarak devam eden kadın cinayetlerine dikkat çekti. Kadınların ağır bedeller ödediğini, ancak her türlü baskı ve engellemelere rağmen eşitlik ve özgürlük mücadelelerini büyüttüklerini söyleyen Başkan Gül, kadına yönelik şiddeti durdurmak için herkese büyük sorumluluk düştüğünü ve imzaladıkları Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü’nün de bu anlamda oldukça değerli olduğunu kaydetti.

“2008'DEN BU YANA 3 BİN 740 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ"

TKDF Başkanı Canan Güllü ise "Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün ilan edilmesine neden olan, ABD'de çoğu kadın 129 işçinin yaşamını yitirdiği tekstil emekçilerinin grevine dikkat çekerek, "O günden bugüne süren bir mücadele var. Kadınlar haklarını söke söke aldılar" dedi.

Türkiye'de kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının devam ettiğini vurgulayan Güllü, 2008’den bu yana 3 bin 740 kadının öldürüldüğünü kaydetti. Canan Güllü, "Bu kadar çok kadın öldürülüyorsa bu ülkede çok ciddi sorunlar var demektir. Türkiye’de şu an kadın politikasızlığı hüküm sürüyor ve kadını birey görmeyen zihniyetin egemenlik alanı genişledi. Adalar’daki kadınların şiddetsiz, çocukların istismardan uzak ortamda yaşayabilmesi ve yerelden politika üretmek adına Adalar Belediyesi ile bu iş birliği yapıyoruz” dedi.

Söyleşiye telekonferans sistemiyle katılan Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucusu Hacer Foggo da kadın yoksulluğunu daha çok konuşmak gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de yoksul kadınların en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını ve ailenin geçim yükünün kadınların omuzlarında olduğunu belirten Foggo, kadının özgürleşmesi için öncelikle yoksulluktan kurtulması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.