Adana Genelinde 109 Adet İçme Suyu Deposu İnşa Edildi

Adana Genelinde 109 Adet İçme Suyu Deposu İnşa Edildi

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)Zeydan Karalar’ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından,kentin önemli problemlerini hızla geride bırakıyor.

Vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli su temin etmek için şehirgenelinde içme suyu yatırımları gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi Suve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), bu çalışmalar kapsamında Adana genelinde çoksayıda su deposu inşa etti.

Çukurova, Yüreğir, Sarıçam, Karaisalı, Ceyhan, Karataş,Yumurtalık, Kozan, Pozantı, Aladağ, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerindegerçekleştirilen projeler sonucunda 109 adet yeni içme suyu deposu ve terfimerkezinin yapımı tamamlandı.

YÜREĞİR VE SARIÇAM’IN ARTAN SU İHTİYACI KARŞILANIYOR

Sarıçamve Yüreğir ilçelerinde yaşanan hızlı yapılaşma ve büyüyen nüfus yoğunluğunedeniyle artan su ihtiyacına çözüm getirmek amacıyla harekete geçildi. İçmesularının yetersiz kalmaması için mevcut depoya ek olarak 15 bin metreküpkapasiteli yeni bir içme suyu deposu yapıldı. Yeni deponun tamamlanmasıylabirlikte mevcut depoların kapasitesi 30 bin tona ulaşmış oldu.

Sarıçam ilçesi Akkuyu ve Buruk mahallerine sağlıklı içme suyutemin etmek için Akkuyu Mahallesi’ne 4000 m3 ve 2000 m3 kapasiteli iki adetiçme suyu deposu inşa ediliyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman bölgede ikameteden vatandaşlar sağlıklı suya kavuşacak.

ESKİ DEPOLARIN BAKIM VE ONARIMLARI YAPILIYOR

İçme suyu deposu inşa etmenin yanı sıra eski depoların bakım,onarım ve yenileme işleri de ASKİ ekipleri tarafından titizliklegerçekleştiriliyor.

İçme suyu ihtiyacınıkarşılamak ve vatandaşlara kaliteli su ulaştırmak için hayata geçirilen içmesuyu projeleri dahilinde 2019 yılından bu yana 2033 kilometre uzunluğunda içmesuyu hattının yapımı tamamlandı. 

ly5f8zztykpdrjxfvxesoj1r.jpg

8Igzja5emxdhuu31c0fgqrzf.jpg

jwhstwIzqt4d9v1ycfpdg5rc.jpg

avrdroxm056n9kzypvdm3ugn.jpg

qc3irkyasvfqbwyzafehcztm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.