Adana Lezzet Festivali 6-7-8 Ekim’de Halkla Buluşuyor

Adana Lezzet Festivali 6-7-8 Ekim’de Halkla Buluşuyor

Başkan Zeydan Karalar, “Lezzetli malzeme,yetenekli ellerle buluşunca, eşsiz Adana yemekleri ortaya çıkıyor. ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. KuruluşYıldönümünde 7’incisi yapılacak olan Uluslararası Lezzet Festivali’nin Adanabasın lansmanı Adana Müzesi’nde gerçekleştirildi. Adana Valisi Yavuz SelimKöşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediyebaşkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile basınmensupları katıldı. Festival 6-7-8 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger,toplantının yapıldığı salonda sembolik olarak sergilenen 100 çeşit Adana lezzetine dikkat çekerek, “Aslında Adana’da500’ün üzerinde sunulabilecek lezzet var. 100 çeşit olsa bile çok önemli birçeşitlilik ama sunulabilecek 500 çeşit lezzete sahip olunması, coğrafyamızın nekadar zengin, bereketli ve üretken olduğunu gösteriyor. Yeme-içme kültürü, binyılların ilmiğinden süzülerek gelen yeme-içme çeşitliliği, bir üründen onlarcayemek ortaya çıkarma becerisi, bu topraklarda büyük medeniyetler kurulduğunungöstergesidir. Bu lezzetlerimizi tüm Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz.Festival, her yıl içerikleri zenginleşerek devam ediyor. FestivalimizinAdana’ya ve ülkemize bereketler getirmesini diliyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar da Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’e teşekkür ederek başladığıkonuşmasında çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Zeydan Karalar, “Sayın Valimize ayağının tozuyla LezzetFestivali’ne sahip çıkıp, daha iyi hale gelmesi için gösterdiği çabadan ötürüçok teşekkür ediyorum. Festivalimizin tanıtımına sağladığı katkı için basına veyine kent dinamikleri ile Adanalılara, gösterdikleri ilgili ve alakadan dolayıteşekkür ediyorum. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikte hareketettiğimiz sürece Adana Lezzet Festivali her geçen yıl daha etkili halegelecektir” dedi.

ADANA MARKABİR KENT…

Adana’nın markabir kent olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Adanasanatıyla, tarımıyla, ticaretiyle, her şeyiyle marka bir kent. Nüfusu bizden azolan ama devletten aldığı gelir bizden fazla olan şehirlerin belediyebaşkanlarına bazen takılırım bu konuda. Onlar da bana, ‘Adana’nın markadeğerini bize ver, bütün para serin olsun’ derler.

8-10 yılöncesine kadar Adana’nın değerleri bu kadar konuşulmazdı. Bugün durum çokfarklı. Adana artık tarihi, doğası, sanatı, gastronomisi ve başka,güzellikleriyle değerleriyle gündeme geliyor.

Adanagastronomisi sadece kebaptan, ciğerden ibaret değil. Yanı sıra çok sayıda başkaeşsiz lezzet de var. Burada yetişen patlıcanımızla yapılan dolmanın, güvecinlezzeti dillere destandır. Çok sayıda yemeğimiz, lezzetimiz mevcut. Adana’dayetişen ürünlerle yapılan yemekler bir başka olur. Elbette malzemeyi yemeğedönüştüren ellerin yeteneği de Adana’daki yemeklerin çok lezzetli olmasınınönemli bir diğer nedenidir. Türkiye’nin lezzet diyarı olmak için her şeyiyapacağız. Onun için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adana LezzetFestivali’nin her geçen yıl daha iyi hale gelmesi için önemli destek veriyoruz.”

 

uIrddrs3qzftucjzfsmkxkt4.jpg

dhnlqub7hvjxIvdct0mk9spr.jpg

niqpj3vf4fkbtuwpuweh2z8s.jpg

mp0Idpfv4ebsx6vn2ksoirzc.jpg

az5huhyavod14t0irkt9p3vf.jpg

p4qj5m0b1knv9mzhrosrndp7.jpg

tkalIoibwfjfhc9oypqvlqgz.jpg

prnhwxoxdfpwunref6jcckah.jpg

qvzevgfIbpoa9tcydwgn8fkx.jpg

gvmerIdlzdpuhkya1fnsw04g.jpg

hwwozpenjcopui6ctgfqlf8u.jpg

vyxobpztt1ujfycwhbcr3elq.jpg

6ivx2hqchg5e0fwcwg9uzmql.jpg

ksr1gIzooym62ceevwc8haaw.jpg

pj2cn6hn9ohexdgyrI31igja.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.