Adana’nın İlk Patika Yarışı Varda Ultra Trail’de 8 Ülkeden 750 Sporcu Yarışacak

Adana’nın İlk Patika Yarışı Varda Ultra Trail’de 8 Ülkeden 750 Sporcu Yarışacak

 

Adana Büyükşehir Belediyesiana sponsorluğunda bu yıl ilk kez organize edilen ve Belemedik Tabiat Parkı,Kapıkaya Kanyonu, Çakıt Vadisi, Milli Parklar ve Varda Köprüsü’nü içine alanUluslararası Varda Trail Koşusu, 11 Kasım Cumartesi günü saat 10.30’dayapılacak.

Yarışla ilgili basıntoplantısı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yarış DirektörüPolat Dede ve diğer organizatörlerin katılımıyla Adana BüyükşehirBelediyesi’nde gerçekleştirildi.

 

3 ayrı parkurda İngiltere, Rusya,Tacikistan, Kırgızistan, Katar, Beyaz Rusya, Ukrayna ve Türkiye’den; 70’iyabancı 750 sporcunun yarışacağı Varda Ultra Trail; Adana Büyükşehir BelediyesiAna sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Valiliği, Türkiye AtletizmFederasyonu, Adana Running Club ve Rossist Event iş birliğiyle düzenleniyor.

 

Pozantı Belemedik’te startalacak yarışa katılacak 250 sporcu trenle, Kapıkaya Kanyonu’nda start alacaksporcular ise, başlangıç noktalarına otobüsle götürülecek.

Yarış Direktörü Polat Dede, dünyadailk defa yarışmacıların trenle başlangıç noktasına götürüleceğini söyledi. Dede,yarışmanın her yıl tekrarlanarak daha geniş kitlelere hitap edeceğini ve Adanaturizmine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

SPOR KENTİ ADANA YOLUNDA İLERLİYORUZ

Başkan Zeydan Karalar, AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin sağlık ve güvenlik personeliyle, yarışmanın sorunsuzyapılabilmesi için yoğun çalışacağını belirterek, Adana’nın çok farklıözellikleri ve güzellikleri bulunduğunu, bunlara “Spor Kenti Adana” özelliğinieklemek istediklerini ve birçok spor organizasyonuyla bu yolda emin adımlarlailerlediklerini bildirdi.

Koşunun 10 Kasım’dan bir günsonra yapılacak olmasının da çok anlamlı olduğunu anlatan Başkan ZeydanKaralar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerekevrensel ve önemli bir mesaj vermiştir. Bizim spora bakış açımız da bupenceredendir” dedi.

VARDA ÖNEMLİ VE GÜZEL BİRCOĞRAFYA

Başkan Zeydan Karalar şöyledevam etti: "Varda Köprüsü ve Kapıkaya Konyonu dünyanın en önemli kültürvarlıklarından. Varda Köprüsü çok kritik zamanda yapılmış, harika bir yapıt.Bölge sadece fotoğraflamak için bile dünyanın birçok yerinden turistçekebilecek bir coğrafya. Koşuya yurt içinden ve dışından bu kadar sporcununkatılması da gösteriyor ki; bu etkinlik önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek.”

 

70 sporcunun katılacağı 76km’lik Ultra Trail Koşusu 07.30’da Kapıkaya Kanyonu girişinde, 250 sporcununkatılacağı 27 km’lik Train Trail Koşusu 10.30’da Belemedik Tabiat Parkı’nda,430 sporcunun katılacağı 14 km’lik Bridge Trail Koşusu 10.30’da KapıkayaKanyonu girişinde başlayacak.

Organizasyonunun ödül töreni 12 Kasım Pazar günü saat11:00'daAdana Tren Garı önünde yapılacak.

vydl2u6otcxgrwbskaq8czrp.jpg

e4axqbprzxt78Iic9tnoom0g.jpg

agumnp1t4zd8f95Iwiabwbrk.jpg

q6kwgsd2ilonm5b0ycmhkqz7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.