Adana Sel Oldu Aktı, 100 Bin Adanalı, 100. Kuruluş Yılı’nda Cumhuriyet’e Sahip Çıktı

Adana Sel Oldu Aktı, 100 Bin Adanalı, 100. Kuruluş Yılı’nda Cumhuriyet’e Sahip Çıktı

Adanalılar; Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim”dediği Cumhuriyeti, gözü gibi korumaya kararlı olduklarını bütün Türkiye’ye birkez daha gösterdi.

Başkan Zeydan Karalar, “Rahat uyu Atam, kurduğunCumhuriyet emin ellerde. İşte Adanalı gençler burada.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. KuruluşYılı’nda muhteşem bir kutlama törenine imza attı. Adana Büyükşehir Belediyesiönünden başlayan meşaleli yürüyüşe, Belediye Bandosu eşlik etti. Ellerindemeşaleler ve bayraklarla, marşlar söyleyen Adanalılar, Uğur Mumcu Meydanı’nakadar yürüdü. Kortejde 100 metrelik bayrak açıldı. Başkan Zeydan Karalar,kortej harekete geçmeden önce de belediye binası önünde bekleyen Adanalılarayönelik kısa bir konuşma yaptı. Başkan Zeydan Karalar, Melek Mosso Konseriöncesinde, alanı dolduran yaklaşık 100 bin Adanalıya hitap etti. Adanalılar,Ozan Doğulu’nun DJ performansının ardından, Melek Mosso konseriyle coştu.Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılık sloganlarının atıldığı,marşların söylendiği kutlamalara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana MilletvekilleriOrhan Sümer ve Müzeyyen Şevkin, siyasiler ve Adanalılar katıldı.

 

100. YIL KUTLAMALARI ADANA’YA YAKIŞIR ŞEKİLDE YAPILIYOR

Şevkin ve Sümer’in ardından halka hitap eden AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Uğur Mumcu Meydanı’ndaki mahşerikalabalığa, Cumhuriyete sahip çıktıkları için teşekkür etti. Başkan ZeydanKaralar, “Bu Cumhuriyet’in coşkusudur. Cumhuriyetin Kurucusu Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk, en büyük bayramın Cumhuriyet Bayramı olduğunu söylüyor,en büyük eserinin de Cumhuriyet olduğunu belirtiyor. En Büyük Bayramımız olanCumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyeti koruma ve kollama isteğinizin,coşkunuzun çok yüksek olduğunu görmek ne güzel. 1 aya yaydığımızetkinliklerimizin, kutlamalarımızın yoğun katılım ve coşkuylagerçekleştirildiğini ve Adana’ya yakışır şekilde yapıldığını görüyoruz” dedi.

 

 

Mustafa Kemal Atatürk’te Milli Mücadele verme hissininAdana’da, Adanalılarla yaptığı görüşmelerin sonucunda oluştuğunu, BüyükÖnder’in bunu daha sonra bizzat dile getirdiğini aktaran Başkan Zeydan Karalar,Fransız ve Ermeni işgaline uğrayan Adana’nın, büyük mücadeleler sonucuFransızları barışa zorladığını, düşmanı ilk dize getiren ilin Adana olduğunuanlattı. Fransızların barış talebinin, TBMM’nin dünya tarafından tanınmasıanlamına geldiğini ve bunun da Türk Devleti’nin tanınması demek olduğunubildiren Başkan Zeydan Karalar; “Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilelebetpayidar kalacağını söylüyor ya, ben bugün Adanalı gençlerin böyle kalabalık vecoşkulu şekilde Cumhuriyete sahip çıktığını görünce, buna bir kez daha yürekteninandım” diye konuştu.

RAHAT UYU ATAM CUMHURİYET EMİN ELLERDE

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti için Allah’ın birlütfu olduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar, Türk Toplumu’nun en zorşartlarda kendini kurtaracak iradeyi ve gücü, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediğigibi damarlarındaki asil kanda bulduğunu ve yine bulacağını belirterek, “UluÖnderimiz, Atamız rahat uyu. Kurduğun Cumhuriyet emin ellerde. İşte Adanaburada, işte gençler, Adanalılar burada. Dünya alem duysun. Bu kardeşlerim varolduğu sürece Cumhuriyet emin ellerde” dedi.

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından Melek Mosso sahnealdı. Melek Mosso birbirinden güzel şarkılarıyla Adanalıları coşturdu. MelekMosso, Adanalıların Cumhuriyet Bayramı kutladı ve Mustafa Kemal Atatürk ile silaharkadaşlarını da andı.  

48ghfxkpwvqts5atjncn31mg.jpg

wunptxe7uk5doa1bimmzcgjy.jpg

jlarpyiyxo1kax0kddtfbben.jpg

rsqhIgfjcnxgb8i9ukytu6ad.jpg

y5be4ikyIsaosvjahgqlbule.jpg

ropj1pikhvzklle3fw7ncvqu.jpg

pzeirbofjsqysbg9l0ha5opw.jpg

qat92kw3vycj0uroslprhctI.jpg

zjb0mzbgtonf9esapakxswxr.jpg

cc0josxgthnre95kgkvituay.jpg

dgqotjf9mu0s4vzbtykxbpas.jpg

gtle9wclqvr6fdzcuk0a8ws4.jpg

hn43wbfkfdsbwyhjsmmgvp0e.jpg

pb5bcp8atz1ukt4vm0wejdlq.jpg

tkhlpid6bxqenIe2knqrzagd.jpg

gac9mo6jymwc8y7eqwvvpbae.jpg

qpnmkhsyoaztghewfkvo7vdy.jpg

t31dzenzbj9csw4oih70ltvu.jpg

vdkrbaspuz6tougfs285tnwq.jpg

wouvpjfhsxnn69yxwmrlkda8.jpg

10irqndtwczyja2qysd3oxap.jpg

wfjaz4tupjsv1k0lgyid5eqx.jpg

7xt96tkgInzv8sksjquxrcna.jpg

u7hwgznoxrhcdruzmkff3pen.jpg

sbarm7a0s6tvbejw2fulyenI.jpg

jlxdbwwtncvkbloc17I62vhx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.