ADLİYE BİNALARI ARASINDA RİNG SEFERLERİ BAŞLADI

ADLİYE BİNALARI ARASINDA RİNG SEFERLERİ BAŞLADI

143 hat numaralı ringler; Sıhhiye’deki Adliye binası önünden hareket ederek Söğütözü, Balgat ve Dışkapı Adliyeleri güzergâhında hizmet veriyor.

Ankara’daki adliyelerin 4 farklı semtte yer alması nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşayan Başkentlilerin imdadına Büyükşehir Belediyesi yetişti.

EGO Genel Müdürlüğü; vatandaşlar, avukatlar ve adliye personellerinden gelen yoğun otobüs taleplerinin ardından harekete geçerek adliye binaları arasında ring seferlerine başladı.

143 hat numaralı ring otobüsü; Sıhhiye Adliyesi önündeki“12759”numaralı duraktan hareket ederek sırasıyla Söğütözü, Balgat ve Dışkapı Adliyelerine gidiyor. Ring seferleri 08.00-17.00 saatleri arasında düzenleniyor.

Sıhhiye, Söğütözü, Balgat ve Dışkapı Adliyeleri arasında ulaşım hizmeti veren ring otobüslerinin toplam 27 kilometrelik güzergâhı şöyle:

“Sıhhiye Adliye, Ankara Adliyesi Ticaret, Aile, Çocuk ve Tüketici Mahkemeleri Ek Binası, Ankara İcra Mahkemeleri ve İcra Daireleri Söğütözü Ek Hizmet Binası, Ankara Adliyesi Balgat Ek Hizmet Binası, Mevlana Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Sıhhiye Adliye, Ankara Adliyesi Dışkapı Ek Hizmet Binası.”

“08.00-17.00 SAATLERİ ARASINDA KULLANABİLİRLER”

Saat başı gerçekleştirilen seferlerle hem avukatların hem de Adliye binalarında işi olan vatandaşların ulaşımları kolaylaştırılmış oldu.

Yeni ring seferleriyle ilgili bilgi veren EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletmesi 1. Bölge Müdürü Ali Arslan,“Vatandaşlarımızdan ve adliye çalışanlarından gelen talepler doğrultusunda hat ve güzergâh çalışmalarımızı tamamladık. Vatandaşlar, sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar bir saat aralıklarla 143 numaralı otobüsü Sıhhiye Adliye önü, Söğütözü, Balgat ve Dışkapı Adliyesi güzergâhında kullanabilirler”dedi.

Ankara’nın en büyük sorunlarından birinin Adliye binalarının dağınık olması olduğunu belirten Ankara Barosu Başkanı Avukat Mustafa Köroğlu ise şunları söyledi:

“Binalara ulaşımda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Adliyeye erişim hakkı noktasında vatandaşların rahat ulaşması lazım. Binaların dağılması nedeniyle birçok kişi yanlış binalara gidiyor. Mansur Başkan ile görüşmeler yaptık. Umarım böylesi bir hizmet hâkimlere, savcılara, avukatlara, personellere ve vatandaşlara faydalı olacaktır. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.”

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

143 numaralı ring hattını kullanan adliye personelleri ve vatandaşlar da seferlerle ilgili duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

-Yaşar Sürücü:“Davası olan vatandaşlar ve duruşmalara yetişmeye çalışan avukatlar için çok yararlı bir uygulama olmuş.”

-Leyla Ergül:“Adliyede işlerim oluyor ara sıra. Sosyal medya üzerinden seferlerin başladığını duydum ve bugün kullanmaya başladım. Gerçekten direkt ulaşımın olması bize çok kolaylık sağlayacak.”

-Aykut Dönmez:“Çok doğru ve yerinde bir hizmet. Söğütözü Adliyesi’nde işim vardı. Bu sabah haberim oldu otobüsten ve şimdi kolaylıkla ulaşım sağlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

-Nazire Sultan Pırıldar:“Avukatım. Birden fazla adliye binamız var. Ulaşım çok zor, birkaç vesaitle gidip gelmek zorunda kalıyorduk. Şu an tek vesait üzerinden ulaşım yapabileceğiz. Adliyelerin yerleri değiştiği için insanlar yanlış adliyelere gidiyordu ve ulaşımda sıkıntı yaşıyordu. Artık vatandaşlar da dosyalarını daha rahat takip edebilecekler ve doğru adliyeyi bulabilecekler. Ulaşım açısından çok yararlı bir hizmet olmuş.”

bhfpys671ixqc0gmw9acletf.jpg

dr3ka4ec2kqztmugcjsnfnbl.jpg

kvuderwfyangj821pehybs4p.jpg

lsc2l5yrfhkvx9gueyqzpk0b.jpg

ox0wz73v68anoukhwrlqv5tf.jpg

mhvqp8ntyqijx9gepuwIocsb.jpg

1q6geg3hmbipvpzrcbofx0ls.jpg

by150dIq4zrnnulgi2jpbuvt.jpg

eopqlkbw3waxjods9mruqsfI.jpg

xylgqtznjIb52vazsfdmbako.jpg

oubg2aatm86hcxhqzlupsler.jpg

jzk3w015qrech9ghmdkf8tpf.jpg

wshil7u9bIzjwua1j48pkcnf.jpg

zbwtfpuoj9Igschmtvkgayiq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.