Adnan Menderes Koşusu'nu Baba Dallas kazandı

Adnan Menderes Koşusu'nu Baba Dallas kazandı

Ankara yarış sezonunun önemli randevularından biri olan Adnan Menderes Koşusu, 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımıyla çim pistte 1600 metre mesafede gerçekleşti.

Keyifli bir mücadeleye sahne olan 2024 yılı Adnan Menderes Koşusu'nu (G2); Faruk Ateş'in yetiştiricisi, Mustafa Gürcü'nün sahibi olduğu, Hüseyin Karataş tarafından antrene edilen 6 yaşındaki doru erkek safkan Baba Dallas (Justenuffhumor - Demi Lopez / Luxor) jokeyi Hışman Çizik idaresinde kazandı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

9 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşuda ikinciliği, iç kulvara yakın ataklar sergileyen Ercan Çankaya idaresindeki Mountain elde ederken, Grasyas isimli safkan Müslüm Çelik ile üçüncü, Mehmet Salih Çelik ile bu koşuya katılan Black Lion dördüncü ve son olarak Emil Kurjak ise Ayhan Kurşun ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Baba Dallas için bitiriş derecesi 1.37.96 olurken, farklar Boyun - 1 Boy - 1 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Abdullah Çiftçi'ye kupasını, merhum Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes verdi.



Törene, Eski Devlet Bakanı Muhammet Kelleci ve Asli Üyemiz Mete Aysal ile davetliler de katıldı.

 

ADNAN MENDERES

1899 yılında Aydın'da doğan Adnan Menderes, İzmir Amerikan Koleji'nden mezun oldu. I. Dünya Savaşı sırasında yedek subay eğitimi gören Menderes, hastalandığı için cepheye gidemedi. Ancak Kurtuluş Savaşı'na katıldı ve gösterdiği başarılardan dolayı İstiklal Madalyası aldı. Siyasal yaşamına, 1930 yılında kurulan Cumhuriyet Partisi ile başlayan Menderes, partinin feshedilmesinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi 'ne geçti ve 1931 seçimlerinde CHP'den Aydın milletvekili seçildi. 1935 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1945 yılına kadar, TBMM'de komisyon raportörlüğü yaptı. 1946 yılında kurulan Demokrat Parti'nin kurucuları arasında yer alan Menderes, 1946 seçimlerinde, Demokrat Parti'den Kütahya milletvekili seçildi. 1950 yılında yapılan seçimi Demokrat Parti 'nin kazanmasıyla Başbakan oldu. 27 Mayıs 1960 tarihine kadar görevini aralıksız olarak sürdürdü. Türkiye Jokey Kulübü'nün kurulmasında önemli katkıları bulunan siyasetçi, devlet adamı ve hukukçu merhum Adnan Menderes'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

jik5tmnue9zl3dfImyryvxpa.jpg

ir41waxkvz3f2vduIccyopos.jpg

xmqtytpI2cqw1sle4gsgu3xj.jpg

v4z92uitka63qxmmf1grbjyw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.