Afrikalı DJ Blackk Beat Esenyurt’ta Sahne Aldı

Afrikalı DJ Blackk Beat Esenyurt’ta Sahne Aldı

BaşkanBozkurt: Bu Dünya Hepimize Yeter

Esenyurt Belediyesi’nin İl Dernekler Birliği Platformu ile birliktedüzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin 4’üncü gününde düzenlenenUluslararası Kültürler Gecesi’nde Afrikalı DJBlackk Beat sahne aldı. Esenyurtluların coşkulu anlar yaşadığı gecede konuşmayapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bu dünya hepimize yeter. Yeter ki kurallarauyalım. Birbirimize saygı duyalım. Birbirimizi olduğu gibi kabul edelim” dedi.

Esenyurt'ta Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlarınkatıldığı Kardeş Kültürler Festivali devam ediyor. Esenyurt’un farklı renklere,kültürlere, yerel lezzetlere ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlara ev sahipliğiyaptığı festivalde, vatandaşlar birbirinden renkli stantların yanı sıra heryörenin sanatçılarıyla da buluşuyor. Esenyurt’ta yaşayan vatandaşların yanısıra Afrika’dan ilçeye gelen misafirler için de Uluslararası Kültürler Gecesidüzenlendi. Gecede sahne alan Nijeryalı DJ Blackk Beat ve ekibi herkese eğlenceli dakikalar yaşattı. EsenyurtCumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe katılan Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, kurulan stantları tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla sohbetetti, halaylar çekti.

“Esenyurt’unHer Yerinden Ayrı Bir Güzel Ses Yükseliyor”

Esenyurt’ta her gün başka bir güzelliğin yaşandığınıifade eden Başkan Bozkurt, “Çok güzelsiniz. Esenyurt’un her yerinden ayrıbir güzel ses yükseliyor. Bu da bizim güzellik derecemizi gittikçe artırıyor.Her gün başka bir güzellik yaşıyoruz. Festival başladığından beri herkes çokmutlu. Herkesin yüzü gülüyor. Ben sizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. İyi kiEsenyurtluyuz” diye konuştu.

“KardeşliğinBuluştuğu Bir Yer”

Kurulan yöresel stantları çok beğendiğini söyleyen Meral Kırbacı,“Ülkemizin her yeri çok güzel. Bu festivali de çok güzel buldum. Sivas’ımınturşusunu aldım, Kars’ımın ketesini aldım. Her şey çok harika. Bir nebze deolsa özlem gideriyoruz” derken Mehmet Salih ise “Gerçekten çok güzel. Gururverici bir ortam. Kardeşliğin buluştuğu bir yer. Ayrımcılık olmadan bütün illerinbir arada olması çok güzel bir şey. Mardinliyim. Mardin standını görünce çokmutlu oldum” ifadelerini kullandı.

“Böyle GüzellikleriBurada Arıyoruz”

Festivalin uzun süre devam etmesi gerektiğini belirten Arzu Uluşunları söyledi: “Esenyurt için gerekli olan bir şey. Böyle güzellikleri buradaarıyoruz. Festivalin daha uzun olmasını isterdim. Yemek ve içmek için doğalşeyler getirilmiş. Esenyurt’ta böyle şeylerin her zaman olmasını talepediyoruz. Tokatlıyım. Standını görünce gurur duydum. Her zaman gidipalamıyoruz. Ayağımıza gelmesi çok güzel oldu.”

KardeşKültürler Festivali’nin Bugünkü Programı Şöyle:

Ege ve Akdeniz Gecesi

20.00 - Bölge Tanıtım Filmi/ Halk Oyunları Gösterisi

20.30 - Tolga Çandar Konseri

Yer: Esenyurt Cumhuriyet Meydanı


qyhe1jcvhzgj2wmyuenmrzld.jpg

t7nakc5Ircuwpgjgpb8xl10k.jpg

lnkvlf3wwa7h9zmoeIc6sqdg.jpg

bwlcxyturq8vbgpzzacq1xy2.jpg

mh85tproawkz6eIvo9vgj1fq.jpg

ikjgmx5wrtsx7tjbuea2cpbo.jpg

slyztxseqjng2Ikrwtlomioh.jpg

h24dffigvtwqzc3o8djteynq.jpg

4axjpgizxkqcff5k3wv1ymnw.jpg

zjwcyq7gpn60nwc9ezmfpqua.jpg

hrgfz5udb9i0wfIza7d38oxs.jpg

fjlIxtk8vcghnvg3scaujebw.jpg

b3alptbe1zoekI9rstjcj0ku.jpg

569zwofrgchnze8r7sfyslv0.jpg

iunIskax4ftd8myrvo1lbmjr.jpg

4xImpsztgjkuflvcyzwjcndf.jpg

1el9lzx3t05yokdwa8kprbtr.jpg

8Idfl3z6zak9xugsqnrtqh1h.jpg

dijqns6tbc5ncko93mhopavy.jpg

orpuxk6lzfgwvoi5drIbjmcn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.