AĞVA GÜN SAYIYOR

AĞVA GÜN SAYIYOR

Ağva’da merakla beklenen ve Ağva’nın turizmine can katacak ‘Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi’ vatandaşlarla buluşmak için gün sayıyor. Geçtiğimiz sene Nisan ayında temelleri atılan projenin inşaat sürecinde sona gelindi. İlk kazmanın vurulduğu günden

Ağva’da merakla beklenen ve Ağva’nın turizmine can katacak ‘Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi’ vatandaşlarla buluşmak için gün sayıyor. Geçtiğimiz sene Nisan ayında temelleri atılan projenin inşaat sürecinde sona gelindi. İlk kazmanın vurulduğu günden, günümüze kadar yoğun çaba sarf edilerek yapılan çalışmaların tamamlanması ile çevre düzenleme işlemlerine geçildi.

            Ağva sahilinde 149.000 m2 alan içerisinde gerçekleştirilen proje ile büyük bir destinasyon sağlanırken projenin yaz sezonunun başlaması ile hizmete girmesi hedefleniyor.

            ZAMANINDA TESLİM

            Çalışmalarının tamamlanması ile hizmete açılacak proje Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun söz verdiği gibi 2017 yaz sezonuna yetişiyor. Yapılan çalışmayla Ağva, modern ve estetik bir görünüme kavuşurken, vatandaşların rahatlıkla faydalanabileceği, dört mevsim yaşayan bir alana dönüşmüş olacak. Proje içerisinde spor tesisleri, hizmet binası, üç adet soyunma kabini, duş-wc, üç adet can kurtaran birimi, sağlık ve zabıta birimi, servis, turizm, park bakım birimleri ve büfeler yer alak.

            Ağva sahili vatandaşlara en çağdaş ve sağlıklı koşullarda imkan verecek şekilde inşa edilirken, Ağva, modern ve estetik bir görünüme kavuşacak, vatandaşların rahatlıkla faydalanabileceği, dört mevsim yaşayan bir alana dönüşecek.

            TURİZMİN GÖZDESİ YAKIN AĞVA

            Uzaklığı ve ulaşım zorluğundan şikayet edilen Ağva artık ‘Çok Yakın’ oluyor.Şile-Ağva otoyolunun da tamamlanması ile birlikte Şile-Ağva arası 20 km mesafeye düşecek. İstanbul’un en ekolojik yollarından biri olan 11 viyadük ve 7 tünelin bulunduğu Otoyolu’nun tamamlanması ile mesafeler kısalacak, ulaşım konforu sağlanacak. Yeni Şile Devlet Hastanesinin de tamamlanması ile Ağva turizmin en gözde merkezlerinden biri haline gelecek. 


Kaynak: istanbulses/ Şile

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.