Ahmet Akın: Elektrik Üretimindeki Doğalgaz Fiyatı Son 1 Yılda Yüzde 567 Zamlandı

Ahmet Akın: Elektrik Üretimindeki Doğalgaz Fiyatı Son 1 Yılda Yüzde 567 Zamlandı

-İKTİDAR YİNE VATANDAŞA YÜKLENECEK KARA KIŞ ZOR GEÇECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yapılan yüzde 10 zammın kışın çok sert gececiğinin işaret olduğunu belirterek, “AK Parti iktidarının zor kış şartlarında vatandaşlarımızı yine karanlık günler yaşatacak. Doğalgaz zamları ne yazık ki durmayacak. Elektrik üretiminde yapılan yüzde 10 oranındaki zam elektrik zamlarının ve ardından da iğneden ipliğe peşi sıra gelecek zamların habercisi” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza BOTAŞ’ın 2021 yılının ağustos ayında elektrik üretimi için BOTAŞ’ belirlediği tarifede bin metreküp doğalgazın 2 bin 60 TL olduğunu hatırlattı. BOTAŞ’ın ağustos 2022 tarifesinde ise elektrik üretimi için kullanılan bin metreküp doğalgaz 13 bin 750 TL’ye artırdığına dikkat çeken CHP’li Ahmet Akın, “Son bir yılda yüzde 567 oranındaki bu bir yıllık zam oranı AK Parti iktidarının Türkiye’yi nereye sürüklediğinin göstergesidir. Plansız programsız ve Rusya göbekten bağlı bir enerji politikası ile enerjiyi yönetmeye çalışıyorlar. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi yönetemez. Dolayısıyla Türkiye’yi de yönetemez. Türkiye yönetilmiyor savruluyor” dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.