Ahmet Akın: Yandaşlara Verilen Dolarların Daha Azıyla Balıkesir'in Yolları Biterdi

Ahmet Akın: Yandaşlara Verilen Dolarların Daha Azıyla Balıkesir'in Yolları Biterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 8 ay önce AK parti iktidarı tarafından Balıkesir’e söz verildiği halde yapılmayan, eksik bırakılan yollarını Meclis gündemine taşıdığını hatırlatarak, “Bir değil, iki değil. Defalarca uyardık. TBMM tutanakları açın bakın! Balıkesir yollarında katliam gibi kazalar oluyorsa sorumlusu AK Parti iktidarıdır. İktidarın sözlerini tutmamasıdır” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, en son açıklanan rakamlara göre Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yap-işlet-devret kapsamında sadece 2020 yılında 6 otoyol projesi için şirketlere 1 milyar 741 milyon dolar ve 35 milyon 788 bin avro ödediğini anımsattı. “Vatandaşın parası, geçse de geçmese de oluk oluk yandaş şirketlere akıtılırken Balıkesir'imizde AK Parti iktidarının söz verip de bitirmediği yollar vatandaşımızı mağdur etmeye devam ediyor. Yandaşlara akan dolarların daha azı ile Balıkesir’in yolları biterdi.” diyen CHP’li Ahmet Akın, şöyle devam etti:

23 Haziran 2021 TBMM Genel Kurulu Dursunbey, Kepsut, Savaştepe yollarını Bakan beye ve söz veren AK Parti iktidarının yetkililerine hatırlatmışım: ‘Balıkesir'in bu yolları kaç bakan, kaç genel müdür, kaç müteahhit eskitti ama bir türlü hemşehrilerime verilen sözler yerine gelmedi. Bir can daha verilmeden elinizi taşın altına koyun ve verdiğiniz sözleri tutun diyoruz.’ 5 Ekim 2021’de TBMM Genel Kurulu’nda aynen şunu söyledim Buradan iktidarı uyarıyorum: ‘Dolar ve avrolarla beslediğiniz yandaşları unutun ama vaatlerle oy alıp söz verdiğiniz Balıkesirli hemşehrilerimi unutmayın’. 24 Nisan 2022 yine TBMM Genel Kurulu'nda şöyle seslenmişim: ‘Milletin Meclisinden defalarca söyledim, AK PARTİ iktidarına buradan bir kez daha sesleniyorum: Dursunbey'imize verdiğiniz sözleri tutun, ölü taklidi yapmayın.’ Hadi bize kulak tıkadınız, uyarılarımızı dikkate almadınız. Bu uyarıyı size Balıkesirli vatandaşlarımız yapıyor. Vatandaşlarımızı ne zaman duyacaksınız? Bu yolları ne zaman bitireceksiniz? Bitiremeyeceğiniz aşikar. Çok az kaldı. Bu yolları bitirmek, Balıkesirlilere güvenli ve rahat seyahat edebileceği yolları bizim iktidarımız yapacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.