Ahmet Cemal Kura Koşusu'nu General Briella kazandı

Ahmet Cemal Kura Koşusu'nu General Briella kazandı

3+ yaşlı dişi safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 2200 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Ahmet Cemal Kura Koşusu'nu, Mert Ali Karabulut'un sahibi ve Berdan Yerlikaya'nın da yetiştiricisi olduğu General Briella (General Quarters - Smart Angel / Fast Company) jokeyi Mehmet Akyavuz idaresinde kazandı. Erdal Akyavuz'un antrene ettiği 4 yaşındaki kır kısrak bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 15'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

8 safkanın katıldığı yarışta, Mustafa Çiçek'in bindiği Estimate ikinci olurken, Akın Sözen'le start alan Hard Off Hüsne üçüncü, Özcan Yıldırım ile Splendid dördüncü ve Vedat Abiş'in idaresindeki Pranayama da beşinci oldu.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Yarışın galibi General Briella için bitiriş derecesi 2.16.32 olurken, farklar ise 1 Boy - Burun - 1 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi Mert Ali Karabulut'a kupasını, merhum Ahmet Cemal Kura'nın oğlu Mustafa Kura takdim etti.

Törende, merhum Ahmet Cemal Kura'nın torunu Melissa Kura, kazanan safkanın sahibi Mert Ali Karabulut'a ödülünü verdi.

Merhum Ahmet Cemal Kura'nın torunu Alim Cemal Kura, kazanan safkanın antrenörü adına Mert Ali Karabulut'a ödülünü verdi.

Merhum Ahmet Cemal Kura'nın torunu Emil Celal Kura, kazanan safkanın jokeyi Mehmet Akyavuz'a günün anısına ödülünü verdi.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, Yönetim Kurulu Üyemiz Alim Melih Kura, Asli Üyelerimiz Yıldırım Gelgin, Yaman Zingal ve Can N. Güven ile davetliler de katıldı.

Ahmet Cemal Kura

1923 yılında İstanbul'da doğan Ahmet Cemal Kura, İstanbul Erkek Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden yüksek mühendis olarak mezun oldu. İş hayatına Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nda başlayan Kura, 2 yıl sonra Yolal İnşaat Şirketi'ne ortak olup, bu şirkette Genel Müdür olarak görev yaptı. 1967 yılında Sedat Üründül ve Hayri Bingöl ile birlikte Palet İnşaat Şirketi'ni kuran Kura, bu şirket ile gerçekleştirdiği inşaat projeleriyle birçok başarıya imza attı. 1983 yılında Ata İnşaat ile birlikte Türkiye'nin en büyük baraj projesi olan Atatürk Barajı projesini hayata geçirdi. Kariyeri boyunca pek çok önemli yol, baraj, hidroelektrik santrali ve sulama projesine imza atan Kura, 1965 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yarış Atı Sahipleri Derneği Başkanlığı, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği de yapan Ahmet Cemal Kura, 1977-1978 ve 1985-1986 yılları arasında 2 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan Kura, 1960 yılında ithal ettiği aygır ve kısraklarla Türk atçılığına yeni kan hatları kazandırdı. Avrupa ve Amerika'da da önemli yarışlar kazanan Kura, sahibi ve yetiştiricisi olduğu Arap ve İngiliz atlarıyla birçok önemli klasik koşuyu kazandı. 2007 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Ahmet Cemal Kura'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

07tcibq9Imknrgwplho1fm4j.jpg

k4r9ehmnavb16twd5gojxrca.jpg

tzl8jpeadwg0xhkdbcs7z4tn.jpg

6hzyu0x1rjotmbnltewlqcf9.jpg

72s6fbhod9avpakbxIziu3my.jpg

bzo4mclkejmwyd6xygvaaf5c.jpg

hakqfdwneytdjrazmf0oppe8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.