Ahmet Kesebir Koşusu'nu Rashomon kazandı

Ahmet Kesebir Koşusu'nu Rashomon kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği mücadele, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı Ahmet Kesebir Koşusu'nda, Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu Rashomon (Lion Heart - Haiti / Scream To Scream) aprantisi Erhan Aktuğ ile galibiyete uzandı. Fedai Kahraman'ın yetiştirmesi, Orkun Özelcanat'ın antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkan bu sonuçla kariyerinin üçüncü galibiyetine imza atmış oldu.

İstanbul'da programın 4. mücadelesinde Crafty Girl (Dutyfree - Wolf Of Wind / Fantastic Fellow) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Quick Key (Invincible Son - Mahperi / Unaccounted For) üçüncü, Black Rock (Perfect Storm - Waimaria / High Chaparral) dördüncü, Burakşah (Powerscourt - Kansas / Kahyası) de beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Yarışın galibi Rashomon için bitiriş derecesi 1.57.23 olurken, farklar Baş - 2 Boy - 1 Boy - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Ahmet Kesebir

1918 yılında Plevne'de doğan Ahmet Kesebir, babası Hüseyin Kesebir'in atlarına binerek genç yaşta jokeyliğe başladı. Yüksek Yarış ve Islah Encümeni'nin kurulması ile birlikte düzenlenen ilk modern yarışlarda at binmeye devam etti. 1950'li yılların başında babası ile birlikte Kesebir Ekürisinin temellerini attı. 1947 yılında Yarış Atları Yetiştiricileri ve Sahipleri Cemiyeti tarafından at neslini geliştirmek amacıyla ilk ithal edilen taylardan Arda isimli safkanı satın alan Kesebir, bu safkanla 1953 yılında Cumhurbaşkanlığı Koşusu başta olmak üzere birçok koşu kazandı. Sahibi olduğu Alnasip, Yunt, Ege, Kosova, Fatih, Atilla, Amour isimli safkanlarıyla; birçok önemli yarış kazandı. At sahibi, yetiştirici ve eski jokey Ahmet Kesebir'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

cwyovwvdul2gmnnf5hpsuq9p.jpg

hdqvtj3krqxrcwtgiosumlue.jpg

iq7rys2mnvIor58lkafqnbcj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.