Ahmet Tekin Kumaş yönetiminde muhteşem konser

Ahmet Tekin Kumaş yönetiminde muhteşem konser

Bakırköy Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu, şef Ahmet Tekin Kumaş yönetiminde muhteşem bir konserle seyircisiyle buluştu.

. 6 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen konsere Türkiye’nin önde gelen halk müziği yorumcularından, TRT sanatçısı ve Yurttan Sesler Şefi Mehmet Erenler konuk oldu.

Bakırköy Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğu, şef Ahmet Tekin Kumaş yönetiminde muhteşem bir konserle seyircisiyle buluştu. 6 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen konsere Türkiye’nin önde gelen halk müziği yorumcularından, TRT sanatçısı ve Yurttan Sesler Şefi Mehmet Erenler konuk oldu.

6 Haziran Salı günü gerçekleştirilen, Usta sanatçı Mehmet Erenler’in konuk sanatçı olarak katıldığı konserde hemen hemen her yöreden  türküler okundu. Muhteşem konserde, Şef Ahmet Tekin Kumaş ve Usta sanatçı Mehmet Erenler,söylediği türkülerle dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

24 yıldır Bakırköy Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğunu çalıştırıp yöneten Ahmet Tekin Kumaş, “Kültürümüze hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Konsere konuk olarak katılan Mehmet Erenler’e plaket takdim edilmesinin ardından Üstat Mehmet Erenler, kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını ifade ederek, Şef Tekin Kumaş ve ekibine teşekkür etti.

Çalış üslubu ve icra yetkinliği açısından benzersiz bir tavıra sahip olan Mehmet Erenler, otantik çalış biçimine sadık kalan fakat bu çerçeve içinde kendi kişisel üslubunu yaratmış olan nadir bağlama sanatçılarından birisidir. Alışılagelen çalış tekniğinin çok ötesinde kendine has bir teknikle çalgı üstünde benzersiz bir hakimiyet sergilemesiyle bağlamada bir ekol olarak gösterilir.

Müzik hayatına çocukluk yıllarında başlayan Ahmet Tekin Kumaş, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunudur.  Çeşitli Türk Halk Müziği koro ve bağlama gruplarını çalıştırıp yönetmesiyle birlikte, yurt içi ve yurtdışı birçok festivalde koro şefi, solist ve bağlama sanatçısıolarak konserler vermiştir.

24 yıldır Bakırköy Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği topluluğunu çalıştırıp yöneten Şef Kumaş, aynı zamanda profesyonel müzik hayatına bağlama sanatçısı ve solist olarak da devam etmektedir.

5ddd3618-6629-46f7-b586-99951f0f3d4d.jpeg

91f5c61e-831d-4b4b-9403-ee77f72144bb.jpeg

c1a6fb69-e290-4242-a8e5-5cd28e485f2b.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.