AK Parti tavrını belirleyecek

AK Parti tavrını belirleyecek

Muhalefetin vekillere yeni haklar getiren tekliften imzasını çekmesi üzerine gözler Ak Parti'de. Konu MYK'da tartışılacak.

Milletvekillerine eskileri de kapsayacak şekilde ömür boyu sürecek bazı haklar getirilmesine ilişkin yasa teklifine kamuoyundan gelen yoğun tepki sonucu sırasıyla

MHP

,

CHP

ve BDP tekliften imzasını çekerken, dikkatler Ak Parti’nin izleyeceği tutuma çevrildi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, katıldığı bir televizyon programında, Başbakan

Recep Tayyip Erdoğan

’ın kendisini aradığını ve tekliften haberinin olmadığını söylediğini anlattı. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise teklifin arkasında olduklarını ancak akıbetinin ne olacağının ayrı bir konu olduğunu belirterek, “Bu tür düzenlemeler mutabakatla olmalı. Bir grubun imzası eksik olsaydı zaten TBMM Başkanlığı’na sunulmazdı. Muhalefet imzasının arkasında durmadı. Biz de durumu değerlendireceğiz” dedi. Ancak daha sonra Ak Parti’den farklı açıklamalar geldi. Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Biz Ak Parti olarak sonuna kadar attığımız imzanın arkasında dururuz ve olması gereken bu düzenlemeyi TBMM Genel Kurulu’na da getirir, çıkarırız. Oldum olası, işin sorumluluğunu başkasının üstüne yıkan ama daha sonra da usul usul gidip, bu getirilen, varsa, bir avantajdan yararlanan geçmişte de milletvekilleri gördük. ‘Tepki varsa tepkiyi siz çekin. Nimet varsa veya bir avantaj varsa bundan biz yararlanalım’ kolaycılığı içinde olmak siyasi ahlakla da bağdaşmaz” dedi.

Sırası gelince...

Dün de gazetecilerin soruları üzerine değerlendirmeler yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, grup başkan vekillerinin teklifte yer alan konuların doğru olduğuna inandıkları için imza attığını belirterek, “Daha sonra imzalarını çektiler. Bir işin yanlış olduğuna inanıyorsanız altına imza atmayacaksınız. Bu teklif Meclis Genel Kurulu’nda sırası geldiğinde görüşülecek ve yasalaşacaktır” diye konuştu.

Konu MYK gündeminde

Konunun yarın Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Ak Parti MYK’da değerlendirileceği, burada alınacak kararlar doğrultusunda teklifte bazı değişikliklerin gündeme gelebileceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre parti içinde farklı görüşler olmakla birlikte, geri adım atıldığı takdirde, muhalefetin tepkisine göre hareket etmiş görüntüsü vermemek için teklifi arkasında durulmasına yönelik eğilim yüksek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.