AK Partli Zeybekçi: Biz bu riski aldık

AK Partli Zeybekçi: Biz bu riski aldık

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, çözüm süreciyle ilgili olarak, ''Parti olarak biz bu riski aldık ve bunu göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Bunun bir faturası, sıkıntısı olacaksa bu da AK Parti'ye olacak'' dedi.

Zeybekçi, Osmaniye Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında, daha önce ziyaret ettiği Güney Doğu'daki vatandaşların, terörden bıktığını ve bunun bir an önce bitmesini istediklerini söyledi.

Oradaki vatandaşların çözüm sürecine destek olduklarını belirten Zeybekçi, son 30 yıldır ülkede kardeşliğe, barışa, huzura ve güvene bu kadar çok yaklaşıldığını hatırlamadığını dile getirdi.

Zeybekçi, ülkenin tamamında sürece çok büyük bir destek olduğunu vurgulayarak, "Bir çok yerde siyasi partilerimizin genel başkanları çok farklı şeyler söylese bile, mensupları, siyasi partilerimizin yereldeki insanları, partilileri, bu ülkede kardeş kanının durması için dua ediyorlar, sürecin başarılı olmasını diliyor ve temenni ediyorlar" dedi.

Zeybekçi, ülkenin ve vatanın menfaatlerini dikkate aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Parti olarak biz bu riski aldık ve bunu göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Bunun bir faturası, sıkıntısı olacaksa bu da AK Parti'ye olacak. Durup dururken, oturduğunuz yerden 'bu ülkede terör bitsin, kan dursun, huzur, barış ve olsun kardeşlik olsun' dendiğini zaman olmuyor. İşte bu güne kadar da olmadı. Geldiğimiz noktada tek bir amaç ve gaye vardır, kardeş kanının durması" dedi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırılar

Reyhanlı'daki patlamalardan üzüntü duyduğunu da ifade eden Zeybekçi, olaydan dolayı tüm ülkenin vicdanının sızladığını söyledi.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin tespit edildiğini anlatan Zeybekçi, şunları kaydetti: ''Sanırım bugün içinde veyahut da yarın bunların kimler olduğu nasıl yapıldığı hangi eller tarafından yapıldığıyla ilgili çok detaylı resmi açıklamalar olacak. Allah kaybettiğimiz kardeşlerimize gani gani rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Tekrar inşallah olmasın. Memleketimizde kan dursun. Memleketimizde bahar mevsiminin olduğu mübarek 3 ayların girdiği şu günlerde memleketimizin her yerinde huzur barış kardeşlik olsun inşallah."

Akil insanlar heyeti

Zeybekçi, bir gazetecinin ''Akil insanlarınız 70 milyonu ikna edeceğine 2 bin 700 diye tabir ettiğiniz PKK'lıları ikna etse daha iyi olmaz mı?'' sorusuna "Akil insanlar kimseyi ikna etmek için yola çıkmadı" diye yanıt verdi.
Akil insanların bu ülkenin, bu milletin, bütün sivil toplum kuruluşlarının, tüm derneklerin bütün taraflarını dinlemek üzere yola çıktığını kaydeden Zeybekçi, şöyle devam etti.

"Çünkü akil insanları oluşturanlar çok farklı kökenlerden geliyor, köken derken milliyet anlamında değil, kültür anlamında söylüyorum. Onlar çok farklı bakış açılarıyla insanları dinliyor. İkna ile ilgili her şey yapıldı. Bu süreçte de yapılmaya devam ediyor. Geçen sene terörle mücadelede şehitler verdik, canımız yandı. Bin 700 civarında terörist Türkiye sınırlarında etkisiz hale getirildi. En etkili süreçte bu dönemde oldu. Bu yapılan şey bu güne kadar yapılan en etkili yöntem. inşallah dua edelim hep birlikte bu iş bitsin artık."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.