Akdeniz Derbisi'nde zafere Oğuzun Rüyası uzandı

Akdeniz Derbisi'nde zafere Oğuzun Rüyası uzandı

Birbirinden başarılı 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının kıyasıya bir birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2019 yılında El Nino, 2020 ve 2021 yıllarında Long Runner, 2022 ve 2023 yıllarında ise Osmanbey isimli safkanların birinciliğe ulaştığı sezonun bu en önemli randevusunun 2024 yılı galibi; Sesil Hatice Topçu'nun sahibi, Oğuz Topçu'nun yetiştiricisi olduğu, Seit Kan tarafından antrene edilen 4 yaşındaki kır erkek safkan Oğuzun Rüyası (Native Khan - Ateş Hanım / Karabeyhan) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

12 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Nizamettin Demir idaresindeki Ghost Cat (Mehmet Bora - Balerina / Mountain Cat) elde ederken, Vaiz (Mendip - Sea Secret / Yonaguska) Ahmet Çelik ile üçüncü, Özcan Yıldırım ile bu önemli koşuda boy gösteren Zolo Muum (Papa Clem - Controllable) dördüncü ve son olarak Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) ise Vedat Abiş ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Oğuzun Rüyası için bitiriş derecesi 2.16.71 olurken, farklar 1/2 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Eray Hazar'a kupasını ve çiçeğini, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı verdi.



Safkanın antrenörü adına İbrahim Halil Kan'a plaket ve çiçeğini Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli verirken, jokey Hışman Çizik ise plaket ve çiçeğini Kulübümüz Asli Üyesi Mehmet Emin Ekenler'in elinden aldı.



Törene, eski Başkanlarımızdan Behçet Homurlu ile Asli Üyemiz Mehmet Milli de katıldı.

9cpzlxnpbotvkyqmnj3gy5rc.jpg

pIbenfhs234okzjgjpftdyx0.jpg

eavnzmchktI6wbcuyjgzqtxo.jpg

erodv5utxnqocjwpcryhefkm.jpg

1s5irw2ku7xy4eo3sygaflt8.jpg

b3xchqvz1tyjyk6ejhntp8sn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.