AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: ÖRTBAS SÖZ KONUSU DEĞİL

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: ÖRTBAS SÖZ KONUSU DEĞİL

AKP MYK sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’da polis tarafından öldürülen Suriyeli 19 yaşındaki Ali El Hemdan ile ilgili açıklama yaptı.

Adana Seyhan'da “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından öldürülen Suriyeli 19 yaşındaki Ali El Hemdan ile ilgili konuşan Çelik, şunları belirtti: “Suriyeli gencin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyuyorum. Babasıyla görüştüm. Kardeşimizdir, evladı da evladımızdır. Bir polis memuruyla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Güvenliğimiz hukuku korumak içindir. Burada herhangi bir ön yargıyla davranmak ve örtbas etmek söz konusu değil. Kayıptan dolayı üzüntü duyuyorum. Kendisi de ‘Kardeş olduğumuzu biliyorum, Cumhurbaşkanımıza selamlarımı iletiyorum’ dedi.”

NE OLMUŞTU? 

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Sucuzade Mahallesinde polisin uygulama yaptığını gören Ali El Hemdan ara sokağa girip koşmaya başladı, bunun üzerine polisin Hemdan’ın üzerine ateş açtı. Pek çok haber ajansı “Polisin silahı kazara ateş aldı. Uygulamadan kaçan genç yanlışlıkla vuruldu” diyerek haberleştirdi. Hemdan’ın ise tekstil işçisi olduğu, sokağa çıkma yasağında çalışma izni olmadığından dolayı ceza almamak için kaçtığı öğrenildi.

Hemdan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis ise çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.