Aldığı Eğitimle Hayata Yeniden Bağlandı

Aldığı Eğitimle Hayata Yeniden Bağlandı

Doğuştan gelişim geriliği olan 10 yaşındaki Yusuf Kılavuz,Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nden aldığı eğitimle hayata yenidenbağlandı.

Daha önce dikkat eksikliği, okuma ve yazma güçlüğü çeken 10yaşındaki Yusuf Kılavuz, Esenyurt Belediyesi’nden aldığı 7 aylık eğitiminardından hem dikkat eksikliğinden kurtuldu hem de okuma ve yazmaya başladı. Herçocuğun gelişim seviyesine uygun olarak eğitimin verildiği merkezde “BireyselEğitim” alan 4. sınıf öğrencisi Kılavuz, önemli bir gelişim gösterdi. Doğuştangelişim geriliği tanısı konan Yusuf’un, 10 yıl boyunca özel eğitim almasınarağmen istenilen seviyeye ulaşamadığını söyleyen anne Döndü Kılavuz, buradakieğitim ile eksiklerininkapanmaya başladığını belirterek, bu hizmetten dolayı Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti.

Buraya SeverekGeliyoruz”

Anne DöndüKılavuz şöyle devam etti: “Yusuf'umuzun tanısı gelişim geriliği. Bununla ilgilion yıldır eğitim alıyoruz. Burada ise yedi aydır eğitime başladık. Gelmedenönce çok eksiklerimiz vardı. Merkeze geldikten sonra bu eksiklerimiz kapanmayabaşladı. Buraya severek geliyoruz. Mutlu bir şekilde ayrılıyoruz.Personellerimiz çok mutlu. Çok sevecen karşılıyorlar bizi. Bu projeyi başlattığı için özellikle BelediyeBaşkanı’mıza çok teşekkür ediyorum.”

“GelişimineDestek Olduk”

Yedi aylık eğitim sürecinde Yusuf’un önemli gelişme gösterdiğinisöyleyen Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Bireysel Öğretmeni Cansu Şahin, “Yusufbana ilk geldiğinde sesli harflerin yanına sessiz harfleri getiremiyordu. Şuanda harfleri birbirlerine odaklayarak gayet güzel bir şekilde okumasınıyapabiliyor. Hiçbir şekilde yazamıyorken şimdi benim söylediğim hece yöntemiyleyazabiliyor. Yedi aylık eğitim sürecinde hece yöntemiyle okuma yazma, dikteçalışmaları ve dikkatini geliştirecek etkinliklerle eğitimine destek olduk.Bundan sonraki amacımız Yusuf'un öğrenmesinde kalıcı olarak ilerlemesini vegelişimini desteklemek. Esenyurt Belediyesi özel eğitim merkezi olarak özelçocuklarımıza umut olmaya devam ediyoruz” dedi.

jmq2h5s7nkorpaaw0ghwvxpr.jpg

rc6frlmivgbtqhnvsewa7lqk.jpg

xeuwaw9zypiegj3qcogIsmvr.jpg

kwibt9ogf5mzeamck1yhch7j.jpg

Iwi4ayugmnaleqvxjyccdb6t.jpg

vlmapyqowhqeIsvzfh2d7orj.jpg

jg3nskeymlory5o87vrabu0f.jpg

hxgbnaefyx2tjw07pdcy4iqe.jpg

9zpob4rljbhffndlxaIyuvxc.jpg

wcb1km6xfhf7q8lt9uezvoji.jpg

axogIgkdqsozp6d1w3kxcyly.jpg

nxilfr0zwkv8zlvhnyfm9cj5.jpg

jj2kfygxlg8nfbeu4hcxtsnw.jpg

qr7zueap2suvxcpw6wq03kre.jpg

go3c9zwhvmbhva6bfIept0qq.jpg

nv6exrtrmg4ou98fcg1dfcwu.jpg

aonuvfrhupIib3ycfh4bmxpz.jpg

kmoewl32wlpsjh6q4yjmcpdx.jpg

t5k3mxhpbgnxjajsqs8o0y1n.jpg

j9btnzk4ruvuk7d865vaogqd.jpg

dc5xowmhbqIm3aojq7vtcslz.jpg

hIqclsak2kprynungf1h0wml.jpg

3euhrv7envckrhgas5dfzxt4.jpg

5whtrnehlpuayleqoxbdqjnk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.