Aldığı Eğitimle Konuşma Yetisini Geliştirdi

Aldığı Eğitimle Konuşma Yetisini Geliştirdi

Doğuştan konuşma bozukluğu olan 6 yaşındaki Ömer Halis Çiftçi,Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde aldığı eğitimle konuşma yetisini dahaileri seviyeye taşıdı.

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde Dil ve KonuşmaTerapisi eğitimi alan 6 yaşındaki Ömer Halis Çiftçi, büyük bir gelişmegöstererek konuşma yetisini geliştirdi. Her çocuğun gelişim seviyesine uygun eğitimlerinverildiği merkezde, 1 yıldır bireysel eğitim alan Çiftçi, eğitimler sonunda kısıtlıkelime dağarcığını geliştirerek, akıcı konuşmaya başladı. Özel EğitimMerkezi’ne çok kolay ulaştığını ifade eden Anne Ceylan Çiftçi, verilenhizmetlerden memnun olduğunu ifade ederek, Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt’a teşekkür etti.

“Öz GüvenliBir Çocuk Oldu”

Eğitimler sayesinde Ömer Halis’in konuşma becerilerinde gelişim gösterdiğinisöyleyen Anne Ceylan Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: “İlk derslere geldiğimizdeÖmer Halis’in konuşmasında çok gerilik vardı. Hem öz güvensizdi hem de konuşmabozukluğu sorunu yaşıyordu. Ömer Halis,1 yıl boyunca aldığı eğitimden sonra hemkonuşma bozukluğunu giderdi hem de öz güvenli bir çocuk oldu. Artık kendini çokiyi ifade edebiliyor. Bu eğitimler sayesinde Ömer Halis’in arkadaş ortamı daoluşmaya başladı. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.”

“Sosyal Becerileride Gelişti”

Ömer Halis’in dil becerileriyle birlikte sosyal becerilerinin degeliştiğini belirten Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Bireysel Öğretmeni İnciDemir, “Öğrencimiz merkezimize geldiğinde çıkaramadığı harfler, kısıtlı kelimedağarcığı ve akıcı konuşamama gibi problemleri vardı. Bu problemleri gidermekadına bireysel bir program hazırladık ve çalışmalarımızı olumlu anlamdailerlettik. Şu an başlangıçta problem yaşadığı harfleri çıkarabildiğini,konuşmasının daha ileri seviyeye ulaştığını gözlemledik. Esenyurt BelediyesiÖzel Eğitim Merkezi olarak özel çocuklarımıza umut olmaya devam ediyoruz.”dedi.

0iqgewbvwtjsk74nba5fhjgs.jpg

p9imqdv0eal1ksnt65f8f4uh.jpg

esqdvg8jkuvcyfwultnnz6i1.jpg

71y4xj8xb3eysghljmuieuod.jpg

s1jctnedmqkgauuxw3mqozk0.jpg

to4fuIkx12lqmrzgxobj0aih.jpg

6bcdk4wxwInalqjykjrit3l9.jpg

v18bb9a534fpprrhgsnh0dtg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.