Ali Avcu, CHP’li Ali Topuz’a yapılan vefasızlığı yazdı

Ali Avcu, CHP’li Ali Topuz’a yapılan vefasızlığı yazdı

Gazeteci Ali Avcu Yurt gazetesindeki yazısından CHP’nin duayen isimlerinden Ali Topuz’u yazdı. Avcu, “Partisi için hayatının 67 yılını sarf eden CHP’li Ali Topuz’un İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde partili yöneticileri tarafından yalnızlığa terk edilmesi T

Ali Topuz’un siyasi geçmişini de özetleyen Avcu, “Bir buçuk ay KKTC’de tedavisi sürdükten sonra İstanbul Acıbadem Hastanesi’ne getirilen Topuz’un 2 aydır burada GATA’ya sevk edilmesi için 301’inci sırada bekletilmesine karşın CHP yetkililerinin duyarsız kalması aileyi ve yakın çevresini üzmekte. CHP’li yöneticilerinin vefasızlığının yanı sıra yıllarca bakanlık yaptığı devletin de duyarsız olması düşündürücü…  İfadelerini kullandığı nın tamamı şöyle:

 “Ali Topuz, 1932’de Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Kanboz köyünde Mustafa ve Nazmiye çiftinin 3 çocuğunun ilkiydi. Yani ilk göz ağrısıydı. Nazmiye Hanım ile Baba Mustafa’nın üzerine titrediği gözünden bile sakındığı oğulları Ali Topuz ilköğretimi doğduğu köyünde bitirecekti, daha sonra Jandarma Astsubay olan Baba Mustafa’nın görevi dolayısıyla ortaokulu Ağrı’da, Liseyi Van’da okumak durumunda kalacaktı.

Çalışkan ve başarılı bir öğrenci olan Topuz İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazanarak İstanbul’a geldi. 1952’de Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra CHP Beylerbeyi ocağına üye olan Topuz; parti içerisinde ilçe başkanlığı, il başkanlığı, belediye meclis üyeliği, imar komisyonu üyeliği, partinin merkez yönetim kurulu genel sekreter yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

1952’de CHP’ye üye olarak başladığı siyasi hayatını CHP’nin simge isimlerinden biri olarak sürdüren Topuz; 15, 16, 18, 20 ve 22. dönemlerde İstanbul milletvekili olarak da görev yaptı.

Milletvekilliği görevlerinin yanı sıra 15. dönem İmar ve İskân Bakanlığı, 16. dönemde Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı görevlerinde bulundu. Hayatının dörtte üçünü ülkesi ve partisi için sarf eden Topuz’un 1972’de CHP genel Başkanı olan İsmet İnönü’nün son CHP İstanbul il yöneticisi ve 2006’da hayatını kaybeden eski Başbakan Bülent Ecevit’in de ilk CHP İstanbul yöneticisi olarak da biliniyordu.

CHP içerisinde aktif çalışmalarını sürdürdüğü sırada 8 Şubat’ta KKTC’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Topuz’un beyin kanaması geçirdiği anlaşılmıştı. Hastaneye kaldırılan Topuz’un ameliyat edildikten sonra müşahede altına alınmasının ardından CHP Milletvekili Haluk Koç’un ziyaret ederek doktorlarından bilgi aldıktan sonra ne devlet tarafından ne de ömrünün 67 yılını verdiği partisi tarafından bir daha aranıp sorulmamasına yakınları ve sevenleri “böyle vefasızlık olur mu?” diye tepki gösteriyorlar.

Bir buçuk ay KKTC’de tedavisi sürdükten sonra İstanbul Acıbadem Hastanesi’ne getirilen Topuz’un 2 aydır burada GATA’ya sevk edilmesi için 301’inci sırada bekletilmesine karşın CHP yetkililerinin duyarsız kalması aileyi ve yakın çevresini üzmekte. CHP’li yöneticilerinin vefasızlığının yanı sıra yıllarca bakanlık yaptığı devletin de duyarsız olması düşündürücü…

Partisi için hayatının 67 yılını sarf eden CHP’li Ali Topuz’un İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde partili yöneticileri tarafından yalnızlığa terk edilmesi Türk siyasi tarihine CHP’li yöneticilerinin ayıbı olarak geçecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.