Ali Kılıç: “Hem sevgiyi hem dayanışmayı güçlendiriyoruz”

Ali Kılıç: “Hem sevgiyi hem dayanışmayı güçlendiriyoruz”

Maltepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında gerçekleştirdiği sıcak çorba, kahve ve salep ikramı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dağıtımlara bizzat katılırken “Günde en az bin kişiye ulaşıyor, derdini dinliyorum. Maltepe’de hem sevgiyi, hem de dayanışmayı güçlendiriyoruz” diye konuştu.

Maltepe Belediyesi, düzenli bir programla haftanın her günü vatandaşlara sıcak ikramlarda bulunuyor. Kış aylarının gelmesiyle çorba dağıtımına başlayan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, bu hizmete kahve ve çikolata ikramını da ekledi. Maltepe’de Bi’ Mola başlığı ile metro duraklarında yapılan dağıtımlarda vatandaşlara kahve, çikolata ve müzik bir arada sunuluyor. Paylaşım programına son olarak da salep ikramı eklendi. Marmaray duraklarında başlanan salep dağıtımı ile birlikte, haftanın her günü, farklı noktalarda vatandaşlara ikramlarda bulunuluyor. Her sabah işine ve okuluna gitmek için yola çıkan Maltepelilere 14 Kasım-20 Ocak tarihlerinde toplam 26 bin 400 adet sıcak çorba ikram edildi. Belediyenin kendi aşevinde hazırlanan çorbaların dağıtımı iş, eğitim ve hastane yoğunluğunun bulunduğu merkezi noktalarda gerçekleşiyor. Dağıtım esnasında otobüs ve minibüs şoförleri de unutulmuyor. Feyzullah Mahallesi’nde bulunan Maltepe Merkez Cami önünde Cuma namazının ardından vatandaşlara çorba ulaştırılıyor.

MÜZİK EŞLİĞİNDE KAHVE VE ÇİKOLATA

‘Kahve, çikolata ve müzik eşliğinde Maltepe’de Bi’ Mola’ başlığıyla gerçekleştirilen dağıtımlarda iki haftada 15 bin 575 vatandaşa ulaşıldı. Her gün bir metro durağında verilen hizmetle vatandaşlar günün stresini geride bırakarak keyifli zaman geçiriyor. İkram duyuruları Maltepe Belediyesi’nin kurumsal sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. Dağıtımlara bizzat katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hem sabahları duraklarda devam eden çorba ikramlarımız, hem de akşamüstü metrolardaki kahve ve çikolata ikramlarımız büyük ilgi görüyor. Ben de her sabah 5-6 gibi sokağa çıkıyorum.  Hem esnafımızı ziyaret ediyor, hem de çorba dağıtımına katılarak sabahları gün doğmadan işe ve okula giden vatandaşlarımızla görüşüyorum. Aynı şekilde fırsat buldukça her akşamüstü metro duraklarında yüzlerce vatandaşımıza kahve ve çikolata ikram ediyorum” dedi.

“GÜNDE ORTALAMA BİN KİŞİYLE GÖRÜŞÜYORUM”

Kılıç: “Tüm bu ikramlarımızın aslında bir anlamı ve karşılığı var. Örneğin bir metro durağında günde ortalama bin kişiyle iletişim kurma imkanına sahip oluyoruz. İnsanlar günün yorgunluğuyla eve dönerken hem böyle bir hizmetle karşılaştıkları için mutlu oluyor, hem de geliyor bizimle sorununu paylaşıyor. Özellikle gençlerin ilgisi beni çok mutlu ediyor. Biz Maltepe’ de hem sevgiyi, hem de dayanışmayı güçlendiriyoruz. Bazı vatandaşlarımız sokağındaki, mahallesindeki sıkıntıları aktarıyor, biz hemen notlarımızı alıyoruz, çözüm üretiyoruz. Aslında bu hizmetlerimizle tam anlamıyla insan odaklı, sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyuyoruz” ifadesinde bulundu.

053a9850-714x600.jpg

053a6380-800x533.jpg

053a6402-800x552.jpg

053a9812-760x600.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.